×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
24 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Elnapolt RMDSZ-székház-eladás

2019.05.31 - 08:23
Megosztas :
 • Elnapolt RMDSZ-székház-eladás

  A napirendtervezeten ott volt az előterjesztés, amely szerint eladnák a szatmárnémeti RMDSZ-nek a szövetség által eddig bérleményként használt ingatlant, de érdemben nem tárgyalták az ügyet.

  Két napirenden szereplő határozattervezet visszavonásával kezdődött a Szatmárnémeti Helyi Tanács csütörtöki ülése. A városvezetés javaslatára lekerült a tárgyalni valók közül a Mihai Viteazul utcai RMDSZ-székház eladása és az ortodox egyháznak ingyenes használatra odaadni szánt telek ügye, előbbi elnapolását Adrian Albu (PNL) alpolgármester kérte, utóbbiét Kereskényi Gábor (RMDSZ) polgármester. Minden valószínűség szerint nincs összefüggés a két ügy között, viszont mindkettő pontosításra szorul, ezért az elnapolás.

   

  Piaci bódék

   

  Kisebb perpatvar támadt, amikor megint napirendre került a nagypiac körül lévő, szendvicspanelből készült árusbódék jogi helyzetének rendezése, a szociáldemokrata frakció továbbra is rossz ötletnek tartja a magántulajdonban lévő bódék alatti mini parcellák koncesszióba adását. A Ciprian Crăciun vezette ellenzéki frakció szerint az általános piacfelújítást akadályozná, ha szerződéses használatba kapnák a bódétulajdonosok a bódéjuk alatt lévő zsebkendőnyi területet. Ressler Ştefan (RMDSZ), a tanács jogi bizottságának elnöke próbálta meg elmagyarázni, hogy számvevőszéki utasítást kaptak, hogy rendezzék a jogállást, mert ha így marad, ahogy most van, a város nem kap bérleti díjat, pedig a bódék a közterületet használják. Hiába magyarázta Ressler, hogy a parcellák továbbra is városi tulajdonban maradnak, csak épp bérleti díjat bevételezhet a város, és ha felújítást terveznek, egyből és automatikusan érvényét veszíti a bérleti szeződés, a PSD-s tanácsosok Vasile Hornar kivételével tartózkodtak a tervezet elfogadásától. Ennek ellenére a többségi szavazat meglett, így hamarosan érvénybe léphetnek az egységesen tíz évre kötött szerződések a nagypiacon.

   

  Bicikliutak

   

  Előrelépés történt a megyeszékhelyi bicikliút-hálózat építése kapcsán, a tanács több esetben is elfogadta az engedélyeztetési dokumentációt és a technikai-gazdasági mutatókat, így folytatódhat a biciklibérlési pontok kialakításának előkészítése is.

   

  Kiszorítják a Drum Inservet

   

  A városmenedzser arról számolt be a tanácsosok előtt, hogy folytatódik a Decebal hídon kontárkodó Drum Inserv kiszorítása a városból. Maskulik Csaba elmondta, hogy nem kaptak választ a hónap elején kiküldött értesítőre, amelyikben arról értesítették a cég menedzsmentjét, hogy felbontják a kivitelezési szerződést, úgyhogy semmisnek tekintik a 2013-ban megkötött egyezséget. Részleges átvételét tervezik hétfőn megtartani az eddig elvégzett munkának, de jegyzőkönyvbe veszik — semleges szakemberek jelenlétében — a hiányosságokat. Ha ez megvan, tájékoztatta a testületet Maskulik, nekiállnak a szükséges javítások elvégzésének és az olyan hiányosságok pótlásának, mint amilyen például a lépcsők megjavítása, majd kiszámlázzák a munka és az anyag árát a Drum Inservnek.

   

   

  Princz Csaba

   

  Cookie