×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Élő szentségmutatók

2019.06.21 - 17:23
Megosztas :
 • Élő szentségmutatók

  Jézus értünk van itt, azért, hogy ne éhezzünk — mondta Schönberger Jenő püspök úrnapi homíliájában.

  Megtelt a székesegyház úrnapján, június 20-án az oltáriszentségben jelen való Jézust köszönteni és imádni vágyó hívekkel. Schönberger Jenő püspök papjaival este hét órától mutatott be szentmisét, a bevonulást követően emlékeztetve híveit: Isten szeretetének jele, hogy az eucharisztiában is az emberiséggel maradt. „Isten országa már itt jelen van, mert Jézus itt van. Amikor ez a világ elvon, elcsábít tőle, mindig térjünk vissza hozzá, mert nincs más üdvösség, csak Jézus Krisztusban.”

  Szentbeszédében előbb az úrnapi körmenet díszes kellékeire vonta a hívek figyelmét. Mint mondta, ezek az ünneplés részét képezik, ám Jézusnak emberekre van szüksége, akik életükkel felmutatják őt a világban. Azt kérte híveitől, legyenek monstranciákká, szentségmutatókká: „Jézus értünk van itt, azért, hogy ne éhezzünk, hogy tápláljuk a lelkünket, ne fogyjon el a hit, a remény és a szeretet belőlünk. Ő a forrás. Ha tényleg hisszük, hogy Jézus itt van az oltáriszentségben, akkor azt is fogadjuk el, hogy értünk van itt! Mi legyünk a szentségmutatók, akik hajlandók kivinni a világba Krisztust! Mondjuk el, hogy Isten szeret bennünket! Ne zárjuk el magunkat, fogadjuk be Isten szeretetét, és kérjük a Szentlelket, hogy gyújtsa lángra a szívünket! Mennyien vannak, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint mi… Adjunk hálát értük a Szentlélek Úristennek, és imádkozzunk velük együtt azokért, akik még nem akarják vagy tudják Krisztust hordozni. Az életünk legyen jó példa számukra!”

  A szentáldozást követően az oltáriszentséget kivitték az utcára, a hívek körmenetben kísérték, ahogy a püspök megkerülte vele a régi főtér parkját — annak négy pontján az evangéliumot olvasták —, és megáldotta vele a híveket, a várost és annak lakóit.

   

   

  Cookie