×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Először Procaccinivel a kispadon

2019.11.22 - 09:43
Megosztás:
Először Procaccinivel a kispadon

Vasárnap 18 órától a a Kolozsvári Universitateát látja vendégül a Both Katalin Sportteremben a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, amelynek a kispadján debütál az olasz Mauro Procaccini.

Három hét szünet után folytatódik a roman női kosárlabda Nemzeti Liga, a Szatmárnémeti VSK pedig idehaza fogadja a Kolozsvári CS Universitatea csapatát. Ez lesz a VSK új edzőjének, Mauro Procaccininek a bemutatkozó mérkőzése, az olasz szakvezető a hét elején érkezett az távozó montenegrói Goran Boskovic helyére.

„Nagyon tetszik ez a város, és nagy szeretettel fogadtak a Szatmárnémeti VSK-nál. Örülök annak, hogy nagyon erős csapattal dolgozhatok. Sokat segít a másodedzőm, Olga (Tămîrgeanu – szerk. megj.) és az erőnléti edző, Arnold (Anzik – szerk. megj.) A lányok komolyan dolgoznak, és biztos vagyok abban, hogy nagy dolgokat tudunk együtt véghez vinni. Remélem, a közönség is támogatni fog, és minden hazai meccsen megtöltik a lelátót” — nyilatkozta Mauro Procaccini.

Az olaszra egyébként nehéz feladat vár a bemutatkozó mérkőzésen, hiszen a kolozsváriakat még hajtani fogja az aradiak otthonában elért siker: Iannis Koukos edző tanítványai a november eleji bajnokin 64–62-re győztek a Maros-partján. Mariah King és Artavia Ford a csapat húzóemberei, mindketten dupla-dupla teljesítményt értek el az aradi meccsen. Az amerikai lányok egyébként meccsről-meccsre hozzák a jó játékot – igaz, ez októberben nem volt elég az „egyetemistáknak”, kikaptak Kézdivásárhelyen. Az akkori vereség miatt a Kolozsvári Universitatea a Nyugati csoport harmadik helyét foglalja el.

A táblázatban egyébként a vasárnapi mérkőzésig a kézdivásárhelyiek vezetik a csoport, ugyanis ötödik meccsként már lejátszották a 9. fordulóban kiírt Nagyváradi Rookies elleni meccset is, amit megnyertek. Amennyiben a VSK hozza vasárnap a kötelezőt, akkor visszaáll a rend, és a szatmáriak ötből öt győzelemmel fogják vezetni a szériát – hacsak a KSE nem veri vasrnap odahaza az aradiakat, mert akkor maradnak ők az elsők, meccselőnnyel.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 5. forduló

Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári CS Universitatea (vasárnap, 18 óra)

Kézdivásárhelyi SE – Aradi FCC Baschet

Nagyváradi CSU Rookies – Marosvásárhelyi Sirius.

A csoport állása

1. Kézdivásárhely 9 pont – 4 győztes meccs/1 elvesztett meccs

2. Szatmárnémeti 8 – 4/0

3. Kolozsvár 7 – 3/1

4. Arad 6 – 2/2

5. Nagyvárad 5 – 0/5

6. Marosvásárhely 4 – 0/4.

Pesek Attila

Cookie