×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Első versenyükön remekeltek a Yakuza SK vetési karatékái

2019.11.19 - 10:20
Megosztás:
Első versenyükön remekeltek a Yakuza SK vetési karatékái

A Vetésben és Batizon edző karatékákkal utazott a temesvári versenyre a Yakuza SK, ahonnan huszonegy éremmel tértek haza a sportolók.

A kilencedik alkalommal kiírt Sho-Dan Karate Kupán egyébként idén 38 egyesület 546 sportolója lépett tatamira, közülük harmincketten képviselték a szatmári klubot.

Vetésben egyébként hat hónappal ezelőtt kezdődött meg a karateoktatás Kalocsai Zoltán vezetésével. Ezért egyeseknek első nagy versenyükön léptek tatamira, viszont így is sikerült nagyot alakítani, Vékony Jázmin pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mellette batizi társai, Alex Forgaciu, Micza Melánia, Diana Alec és Cristian Hotea szereztek még aranyérmet kategóriájuk versenyében. Vánnyi Adrien, Cătălin Miháli, Casian Tripon és David Alec ezüstérmesek lettek, míg Vánnyi Mátét, Rápolti Dariust, Kállay Cintyát, Ștefania Văleant, Andrei Pașcut, Dominic Sepsit, Carina Cherestant, Alex Ghitiut, David Alecet, Vlad Varhanyovskit, Alex Tincut és Nicolas Mureșant a dobogó harmadik fokára szólították fel a kategóriájuk versenyének díjkiosztó ünnepén.

Ezúttal Soós Róbert, Kalocsai Zoltán és Alexandra Pintea kísérte el a sportolókat.

Soós lapunknak elmondta, hogy Kalocsai odahaza, Vetésben a nyár folyamán kezdte meg oktatói tevékenységét a helyi önkormányzat támogatásával. A Szamos-parti községben egyébként fellendülni látszik a sportélet: a labdarúgás után ugyanis a vívás, most pedig a karate nyújt lehetőséget a helyi fiataloknak a mozgásra, sportolásra és versenysportra.

Pesek Attila

Cookie