×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Emeletes Lidl készül

2021.10.07 - 10:08
Megosztás:
Emeletes Lidl készül
Fotó: Princz Csaba
Bővíteni akarják a szatmárnémeti, Rodnei utcai Lidl üzletet, az ehhez vezető előkészítő fázis meg is történt: elfogadta az erre vonatkozó övezeti településrendezési tervet (PUZ) a városi tanács.

Kevés az esélye viszont, hogy még idén elkezdődjön a munka, a Lidl-PUZ csak a bontási/építési engedély megszerzéséhez elég, ráadásul az építési engedély megszerzéséhez a munkafázisokat részletező dokumentációra is szükség van.

Az abba a Lidlbe járók már régóta tudhatják, hogy valami ilyesmi készül, mert a cég korábban már megvásárolt több szomszédos ingatlant, és parkolókat épített a helyükre, várható volt, hogy nem csak emiatt ruházott be annyi pénzt. Alagsoros, emeletes Lidl készül itt, a mostani ezer négyzetméteres üzlet helyett kétezer négyzetméteresben lehet majd a pénzt költeni.

A tervek szerint az új épület a telek Rodnei és Anghel Saligny utcai frontjaira lesz megépítve, a bolt az emeleten lesz berendezve, és ez alatt a földszinten fedett parkolók lesznek, és a telek teljes többi része szintén a vásárolni érkezők autói számára lesz fenntartva. Marad a Rodnei utcai bejárat, ami egyenesen a fedett parkolóba vezet, egy másik bejárat pedig az Argeşului utca felől lesz megnyitva. P. Cs.

 

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie