×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Emelik a csatornafedeleket

2021.10.04 - 07:55
Megosztás:
Emelik a csatornafedeleket
Fotó: Princz Csaba
Az elmúlt napokban kezdték megemelni a csatornafedeleket ott, ahol kell, emiatt vannak figyelmeztető vörös-sárga táblák kirakva végig az úttesten.

Szaván akartuk fogni a szatmárnémeti városmenedzsert, de nem sikerült: elkezdték az aszfalttal egy szintbe emelni a csatornafedeleket a megyeszékhelyen nemrég felújított Ady Endre utcában. Iskolakezdésre lett készen az utca aszfaltozása annak teljes hosszában és szélességében, de nem voltak a burkolattal egy szinten a csatornafedelek és az esővízelnyelő csatornarácsok, akkor kérdeztük meg a városmenedzsert, hogy lesznek-e egyáltalán.

Az elmúlt napokban kezdték ezeket megemelni ott, ahol kell, emiatt vannak figyelmeztető vörös-sárga táblák kirakva végig az úttesten. Minden csatornatetőt megemelnek, függetlenül attól, hogy saját szolgáltató, azaz az Apaserv Rt. tulajdonában vannak azok, vagy valamelyik magáncég, például a Telekom vagy az E.ON föld alatti hálózatába vezető technikai nyílást fednek. P. Cs.

 

Szintbe hozzák a csatornafedeleket
Örökös probléma látszik felütni a fejét az egyik legforgalmasabb szatmárnémeti utcában: nincsenek az aszfalttal egy szintben a csatornafedelek, egyik feljebb, másik lejjebb van, mint kéne.
Nehéz ügy a szennyvízcsatorna-szerelés
Komoly bajban vannak azok a lakóközösségek manapság, amelyeknél problémák adódnak a szennyvízelvezetéssel, mert elég nehéz szakszerű segítségre találni, sok a fércmunkát végző kontár.
Kötelező a csatornavíz-elvezetés
Ahol ott van az utca felszíne alatt a csatornavezeték, ott kötelező ezt a szolgáltatást igénybe venni; az Apaserv hangsúlyozza, hogy törvény mondja ki, hogy ezt meg kell tenniük az embereknek.
Cookie