×
2020. 08 10.
Hétfő
Lörinc
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Ennyi volt: búcsú a kupasorozattól

2019.08.14 - 20:16
Megosztás:
 • Ennyi volt: búcsú a kupasorozattól

  Véget ért a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapatának a menetelése a Román Kupa országos selejtezőjében, miután a szerdán a vendég váradszentmártoniak érvényesítették a papírformát.

  Nem képviselték ugyanazokat az erőket a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI és a Váradszentmártoni CSC: a két együttes szerda délután a Someșul Stadionban mérkőzött egymással a Román Kupa-selejtező 2. fordulójában, a bihariak pedig simán verték a negyedosztályban újonc sárga-kékeket.

  A találkozó egyébként kiegyenlített játékkal kezdődött, mígnem Narcis Bodocan, kolozsvári játékvezető nem rontotta el a hangulatot két kétes döntéssel: 11-est ítélt a bihariaknak kérdéses helyzetekben. Mindkét alkalommal Szabados Benjámin vágódott fel a szatmári 16-oson belül, majd Alexandru Sorian és Ionuț Ban értékesítették magabiztosan a büntetőket. Így a 30. percben már 2–0 volt az állás, a szatmári legények pedig elvesztették a koncentrációt.

  A szünetig Ovidiu Popa talált be ziccerből (0–3), míg túloldalt csak Denis Chivari lövését jegyezhettük fel, mivel a jól meglőtt labda csak milliméterekkel kerülte el a kaput.

  Fordulás után a bihariak még tudták tartani a tempót, viszont a szatmáriak egyre fáradtak. Florin Pop a védelem tétlenkedését kihasználva közelről talált be (0–4), a hajrában pedig Ban hálószaggató lövése állította be a végeredményt (0–5). Igaz, utóbbi az utolsó percben még tehetett volna egyet a két csapat közé, de ezúttal a kapufát találta telibe, de túloldalt Florin Puți lábában is ott maradt a szépítő találat.

  Ezzel véget ért az Olimpia menetelése a Román Kupában, így Nelu Donca edző legényei most már koncentrálhatnak a Liga 4 jövő hétvégi rajtjára.

  Román Kupa, országos selejtező, 2. forduló

  Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI – Váradszentmártoni CSC 0–5 (0–3).

  Gólszerzpk: Sorian (16. perc – 11-esből), Ban (30., 82. – az elsőt 11-esből), Ov. Popa (37.), Fl. Pop (63.).

  Olimpia: Duca – Ile (Lung, 72.), Turșuc, Chifor, Filimon, Lăpușan, Chivari (Negrean, 64.), Resende, Puți, Vonet, Grigoraș (Srepler, 68.). Vezetőedző: Ioan Donca.

  Váradszentmárton: Barabaș – Salif, Tiponuț (Brata, 68.), Lupșe, Ban, Cuc (Habakuk, 42.), Ovidiu Popa (Claudiu Popa, 56.), Sorian, Szabados, Florin Pop, Arsene. Vezetőedző: Călin Chereji.

  Pesek Attila

   

  Cookie