×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Belföld

Enyhén nőtt az ideiglenes védelmet igénylők száma

2020.10.18 - 11:41
Megosztás:
Enyhén nőtt az ideiglenes védelmet igénylők száma
Közel 6500 ideiglenes védelmi rendeletet adtak ki idén a rendőrök, 10%-kal többet, mint a tavalyi év első kilenc hónapjában - tájékoztat szombati közleményében a Román Rendőrség.

'2020 januárja és szeptembere között 6472 ideiglenes védelmi rendeletet adtak ki országszerte. Ezek közül 6383-at az áldozatok kérésére, 54-et más személyek, 5-öt civil szervezetek, 30-at pedig más illetékes intézmények kérésére' - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság szombati közleményében.

Ugyanebben az időszakban 354 esetben indítottak bűnvádi eljárást az ideiglenes védelmi rendelet be nem tartása miatt, ami 18%-os csökkenést jelent a tavalyi év első kilenc hónapjához viszonyítva.

Az említett időszakban a bíróság 6313 védelmi rendeletet is kiadtak, 8,7%-kal többet, mint 2019-ben; ezek közül 3031-et a rendőrök által kiállított ideiglenes védelmi rendeletek nyomán.

A családon belüli erőszak bűncselekményeinek nagy részét (62%-át) az ütlegelés vagy más erőszakos cselekedetek teszik ki.

A tettek elkövetése az esetek 80%-ban az áldozatok otthonában történik, mutat még rá a rendőrség.

Az IGPR szerint jelentősen (17%-kal) csökkent a kiskorúak ellen elkövetett erőszakos cselekedetek száma.

AGERPRES

A Románia és az USA közös védelmi célkitűzéseit rögzítő dokumentumot írt alá a román és az amerikai védelmi miniszter
A Románia és az Amerikai Egyesült Államok 2020 és 2030 közötti időszakra szóló közös védelmi érdekeit és célkitűzéseit rögzítő dokumentumot írt alá csütörtökön a hivatalos washingtoni látogatáson tartózkodó Nicolae Ciucă védelmi miniszter és amerikai hivatali kollégája, Mark Esper.
NATO-főtitkár: a tagországoknak teljesíteniük kell a védelmi kiadásokat érintő vállalásaikat
A világban jelentkező új kihívások leküzdése érdekében a NATO tagállamainak növelniük kell katonai erejüket, teljesíteniük kell a védelmi kiadásokat érintő vállalásaikat, a szövetségnek pedig politikailag egységesebbé kell válnia — jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel folyatott csütörtöki megbeszélését követően.
Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a történelmi emlékművek és szobrok védelméről
Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelentette be, hogy elnöki rendeletet írt alá a történelmi emlékművek és szobrok védelméről.
Cookie