×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Vidék

Épül a tűzoltógarázs

2019.10.22 - 16:05
Megosztás :
 • Épül a tűzoltógarázs

  Október elején kezdték el építeni Lázáriban, a polgármesteri hivatal mögötti területen azt az épületet, amelyikben a helyi önkéntes tűzoltók oltóautóját fogják tartani.

  Lengyel István lázári polgármester elmondta, hogy úgy tervezték, hogy nem csak a tartálykocsi fog ebbe beférni, de a tűzoltószivattyúnak és a szintén beavatkozások ellátására kialakított Dacia Dusternek is lesz ebben hely. Minden egyéb olyan felszerelés is be fog ebbe férni, amiket a helyi önkéntes tűzoltók használnak.

  Az idő nagyon kedvező az építési munka elvégzésére, a polgármester szerint november közepére-végére készülhetnek el teljesen a munkával. Az építési tervek szerint a betonalapra vasszerkezetet szerelnek, s ez tartja majd az előregyártott és szigetelt, falakként szolgáló lemezeket; az épület földszintes lesz, és mintegy 120 négyzetméter alapterületű.

  Az épület megépítésének az ára 217 ezer lej, ezt teljes egészében a község saját költségvetéséből fedezik, a lázári tanács egyhangúlag hagyta jóvá még év elején ezt a beruházást. A község még 2015-ben nyert fejlesztési támogatást sürgősségi helyzetekben való beavatkozást ellátó felszerelésekre, a tűzoltókocsi és az egyéb eszközök azóta várják, hogy közös tető alá kerüljenek.

  Cookie