×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
24 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Erdélyi srác is jelölt a Puskás-díjra - ITT A GÓL

2019.08.20 - 11:28
Megosztas :
 • Erdélyi srác is jelölt a Puskás-díjra - ITT A GÓL

  Zsóri Dániel Nagyváradon született, családja Arad megyében él, de Békéscsabán kezdett focizni. A Debrecen 18 éves játékosát a FIFA most az év legszebb góljának járó díjra jelölte, lehet rá szavazni.

  Az év góljáért járó Puskás-díj történetében először magyar labdarúgó is szerepel a 10-es jelöltlistán: a debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári találatára is lehet szavazni a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján.

  A FIFA hétfőn délután hozta nyilvánosságra a díj tíz jelöltjét, a voksolás pedig máris elindult, a nemzetközi föderáció honlapján szeptember 1-én éjfélig lehet szavazni. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három legtöbb szavazatot kapó gól közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti majd át az elismerést.

  A DVSC 18 éves futballistája, Zsóri Dániel Nagyváradon született, de családja az Arad megyei Simonyifalván él. Még gyerekként, közel 10 évvel ezelőtt Békéscsabán kezdett el focizni, majd 16 évesen került a debreceni akadémiához, egy évvel később pedig a harmadosztályos csapatban debütált a felnőttek között, 2019. január 1-től pedig az élvonalbeli alakulat keretének a tagja.

  A középhátvéd idén február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet. Ezzel a találattal az OPT Bank Liga 2018–2019-es idényének legszebb góljáért járó díjat is kiérdemelte.

  Zsóri gólján kívül a brazil Matheus Cunha (RB Leipzig), kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate), a svéd Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), az argentin Lionel Messi (FC Barcelona), az olasz Fabio Quagliarella (Sampdoria), az angol Andros Townsend (Crystal Palace), valamint három női játékos, a kameruni Ajara Nchout (Valerenga), az amerikai Amy Rodriguez (Utah Royals) és az északír Billie Simpson (Cliftonville Ladies) jelölt az elismerésre.

  A találatok kiválasztásánál a 2018. július 16. és 2019. július 19. közötti időszakot vették figyelembe.

  Az elmúlt tíz évben olyan játékosok érdemelték ki Aranycsapat zseniális kapitányáról elnevezett díjat, mint Cristiano Ronaldo, Neymart, Zlatan Ibrahimovicot vagy a legutóbb Mohamed Szalah.

  Erre a LINKRE kattintva lehet szavazni!

  Cookie