×
2020. 07 14.
Kedd
Őrs, Stella
20 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Érem nélkül zárt a kupában a Szatmárnémeti SK

2019.09.22 - 14:03
Megosztas :
 • Érem nélkül zárt a kupában a Szatmárnémeti SK

  A junior korosztályos párbajtőrvívó lányoknál a legjobb tizenhatban sem volt szatmári.

  Nem született szatmári érem a lányok viadalában sem a párbajtőrvívók kadett és junior korosztályos Román Kupa-viadaliban. A négy napos küzdelmek tegnap zárultak a Csipler Sándor Vívócsarnokban, viszont a junior korosztályos lányok versenye sem hozott dobogós helyezést a Szatmárnémeti SK-nak.

  Illetve, egyetlen szatmári aranyérmet mégis megünnepelhetett a hazai közönség, csak hogy a junior Alexandru Oroian sima diadalát a Dinamo Bukarest könyvelhette el magának.

  Szombaton a kadett korosztályban két szatmári lány jutott be a legjobb tizenhat közé: Maria Crăciun a 9., Zimán Krisztina a 16. helyen zártak. Kettejük közül Maria eredménye jelenthet kisebb csalódást, hiszen egy remek csoportkört produkálva második kiemeltként került a főtábla második fordulójába. A selejtezőből érkező Ilinca Ionescu (CSA Steaua) viszont „megviccelte” a szatmári lányt, és 15–13-as vereséggel jutott tovább. Ionescu egyébként az első körben is szatmári ellenfelet búcsúztatott, miután 15–12-re győzte le Ariana Nemeșt. Utóbbi így a 19. helyen zárt. A kadett korosztályban az SZSK párbajtőrvívóinak további eredményei: 25. Tóth Viktória, 26. Mekker Evelin, 30. Daria Hotca, 31. Ana Tomșa, 37. Bernáth Karolnia.

  Vasárnap voltak némi éremesélyek a junior lányok versenyében, azonban a rutinos Kató Zsófia rossz napot fogott ki: 7 győzelemmel és 5 vereséggel kezdett a két csoportkörben, és ebből a hullámvölgyből már a főtábla első meccsén sem tudott kimászni: 15–12-re kikapott Ana Maria Gornoviceanutól (LPS Craiova), így 19. helyre lett sorolva a végső elszámolásnál. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop, Simona Surducan edzőnégyes tanítványai közül így egyetlen lány sem jutott be a legjobb tizenhat közé: 20. Crăciun Maria, 26. Lavinia Toma, 31. Bernáth Karolina, 35. Tóth Viktória, 37. Nemeș Ariana, 42. Daria Hotca.

  Pesek Attila

  Cookie