×
2020. 09 22.
Kedd
Móric
25 °C
Derült
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.12 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Éremmel búcsúzott a kadettektől Kató Zsófi

2019.01.20 - 16:03
Megosztás:
Éremmel búcsúzott a kadettektől Kató Zsófi

Utoljára küzdött kadett korosztályos bajnokságban a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Kató Zsófia, a búcsú pedig nagyon jól sikerült: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop, Simona Surducan edzőnégyes tanítványa bronzérmet szerzett vasárnap Bkarestben, az egyéni küzdelmekben.

A 17 éves lány kemény csatákat vívott, amíg eljutott a legjobb négy közé. Az első főtáblás asszóban Ioana Drăghici-ot aranytussal verte, majd Ana Melintescut győzte le 15–11-re. Az elődöntőben a Steaua vívójának, Bianca Moroianunak kedvezett a szerencse az asszó rendes játékidőjének a végén, és a tavalyi bronzérmet aranytussal jutott a fináléba. Így Zsófiának be kellett érnie a bronzéremmel. Viszont ez is kiváló eredmény, ugyanis a korosztályban az eddigi legjobb eredményét tavaly jegyezte, amikor a 12. helyen zárt. Az ezt megelőző három évben még a legjobb 16 közé sem sikerült bejutnia.

A vasárnapi egyéni versenyben Zsófia csapattársai közül Lavinia Toma a legjobb 32 között zárt, míg Maria Crăciun és Zimán Krisztina a csoportkör után búcsúzott a további versenytől.

Hétfőn a lányok csapatküzdelmével folytatódik a korosztályos bajnokság, január 22-én és 23-án pedig a fiúkon a sor, hogy pástra lépjenek a Floreasca-csarnok pástján.

Pesek Attila

Cookie