×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Érvényesült papírforma: Liga 3-ban a VSK Olimpia

2019.06.23 - 03:37
Megosztas :
 • Érvényesült papírforma: Liga 3-ban a VSK Olimpia

  A szatmári 5–0 után sajnos nem a fociról szólt az Óradnai Minerul és a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapatok Liga 3-as osztályzójának a visszavágó mérkőzése. Szerencsére a festői táj némileg kompenzált ez esetben.

  Gyönyörű, festői táj fogadott szombat délután a Beszterce-Naszód megyei Óradnán, viszont ebbe alaposan belerondított a Gabana névre keresztelt helyi focipálya. Az idényközi vakációban vélhetően szántásra használt játéktér minőségén tovább rontott a délutáni zivatar, így a Liga 3 osztályzójának visszavágója előtt nem voltak biztató jelek arra vonatkozóan, hogy szép játékot láthatunk a helyi Minerul és a Szatmárnémeti VSK Olimpia meccsén. Nem is tévedtünk, ráadásul a találkozót kezdését követően ragyogó napsütésben szitáló eső tett még egy lapáttal az amúgy sem rózsás körülményekre. De így legalább láthattunk valami szépet is: a Radnai-havasok hegyoldalát ragyogó szivárvány kötötte össze. De ezt is, a pálya és a sportterem között parkoló autóból nézhettük, mert lelátó hiányába nem volt honnan menekülni az eső elől.

  A játéktéren közben zajlott a meccs. Sok focit nem láthattunk, ugyanis a kis méretű, nagyon rossz minőségű és az esőtől felázott pályán a szatmári legények egy egészséges passzt nem tudtak összehozni, míg a körülményekhez hozzászokott ellenfél többre nem volt képes, így hát „rögbizni” kezdett: előreívelt labdák, ami, ha csapattársat talált, az jó volt, ha nem, akkor rávetődtek a labdához jutott szatmárira.

  Miután megcsodáltuk a szivárványt, az enyhe mezőnyfölényben játszó hazaiak megszerezték a vezetést is: egy jobb oldali szögelt után Pantilimon Avram érkezett a rövid sarokra, és kihasználva a szatmári védelem tétlenkedését, a kapuba gurította a labdát (1–0). Innen még ötöt kellett volna rúgnia a „bányászcsapatnak” a továbbjutáshoz, így hát pánikhangulatról szó sem lehetett. Ritli Zoltán vezetőedző legényei olyan nyugodtak maradtak, hogy az ellenfél kapusát, Vasile Nicolae Avramot nem is nagyon zavarták: Svarczkopf Istvánnak, illetve Gabriel Cădarnak volt egy-egy veszélyes lövése, de a labda milliméterekkel célt tévesztett.

  A második félidőben határozottabban állt fel a pályára szatmári csapat, igaz, az ellenfél sem bírta már szusszal. Cădar az 51. percben egyenlített: bő 30 méterről hamar elvégzett lapos szabadrúgása az ellenfél kapujába kötött ki (1–1). Ezután viszont a Minerul „beparkolt” a kapuja elé, nem hagyva sok lehetőséget a szatmáriaknak, hogy veszélyeztessenek. Igaz, mintha már a sárga-kékek sem szerették volna erőltetni a játékot. Cădar és Bogdan Faur növelhették volna még az előnyt, és hatalmas ziccereket hagytak ki – mindketten 16 méterről a kapust vették célba a kapu helyet –, így döntetlenül zárult a mérkőzés.

  Szatmárnémetinek egyik csapat pedig másfél év szünet után visszatér a divíziós bajnokságba. Mint ismeretes, az FC Olimpia 2018 telén szűnt meg és lépett vissza a Liga 2-ből. Tavaly nyáron a helyi önkormányzat megalakította a labdarúgó szakosztályt a Városi Sportklubnál, és beneveztek a Liga 4-be. A negyedosztályos és a bajnoki döntőt is megnyerte a Ritli-gárda, a Beszterce-Naszód megyei bajnok elleni osztályzót pedig 6–1-es összesítéssel nyerte meg. A klub vezetői azt mondták, ha a legénység feljut a Liga 3-ba, akkor hivatalosan is VSK Olimpia néven fogják benevezni a csapatot a divíziós bajnokságba.

  Mestermérleg

  A mérkőzés után Ritli Zoltán elismerte, hogy nem a szombati volt a csapatának az idénybeli legjobb meccse.

  „Első sorba gratulálok a srácoknak, hogy teljesítették a célt, a Liga 3-ba való feljutást. A mai meccsről csak annyit tudok mondani, hogy örülök annak, hogy mindenki épségben van. Ez az 1-1 felér egy győzelemmel, mert itt sajnos fociról nem beszélhetünk, csak rögbiről. Örülök, hogy sikerült túlvészelni ezt a rugdosódást, taposást. Ma még ünnepeljük a feljutást, majd csak keddtől arra tárgyalunk a vezetőséggel a Liga 3-ról.”

  Kérdésünkre beszélt erről az idényről is: „Én elégedett vagyok a csapat teljesítményével ebben az idényben. Annak ellenére, hogy voltak szoros eredmények, az ellenfél nehezen jutott el a kapunkig. Négy gólt kaptunk az alapszakaszban, ami szerintem elég kifejező adat. A végére sajnos már sok sérült volt a keretbe, a program is besűrűsödött, kiütött a fáradság is.”

  Liga 3 osztályzó, visszavágó

  Óradnai Minerul – Szatmárnémeti VSK Olimpia 1–1 (1–0).

  Gólszerzők: Pantilimon Avram (23.), illetve Gabriel Cădar (51. perc).

  Minerul: V. Avram – Hoza, P. Avram, Popârtac, Pradan, C. Capra, Viliczki, Munteanu, Cosneac, L. Boldiș,, A. Boldiș. Cserepad: Culcă, Luchi, A. Capra, Talpoș, Hazbei. Edző: Alexandru Bodriheic.

  VSK Olimpia: Curileac – Țoca, R. Ritli, Doroș, Faur, Șimon, Ionescu, B. Nyilvan, Svarczkopf, Chitaș, Cădar. Cserepad: Oșan – Chifor, Jakab, Vădan, R. Nyilvan, Tincău, Maxim. Vezetőedző: Ritli Zoltán.

  Feljutott a Liga 3-ba: a VSK Olimpia, 6–1-es összesítéssel.

  Pesek Attila

  Cookie