×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Eseménydúsan zárták a nyarat a nagykárolyi 1-es iskolások

2021.09.04 - 17:00
Megosztás:
Eseménydúsan zárták a nyarat a nagykárolyi 1-es iskolások
Látványos és szép külsőt kapott a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola három hátsó épülete is / Fotó: Magánarchívum
Véget ért az intézmény munkatársai által szervezett Fecsketábor, és elkezdődött a sChOOL 4 ALL projekt, nyilatkozta Kocsis Gyöngyike-Júlia, a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola aligazgatója. Mindkét program nagy sikert aratott, ezért jövőre is megszerveznék őket.

„A nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola magyar tagozatán első alkalommal szerveztünk tanítványainknak vakációs programot, augusztus utolsó hetére. Nyár vége felé sok gyerek ráun a semmittevésre, és iskolába vágyik, különösen azok, akiknek nincs lehetőségük nyaralásra. Célunk az volt, hogy szórakoztató és hasznos tevékenységekben részesítsük őket egy héten keresztül. Mint ahogy a kis fecskék a nagy út előtt összegyűlnek pár napig, úgy mi is összegyűltünk, és diákjaink csicsergésével töltöttük meg az iskolát, felkészülve az ősztől kezdődő nagy munkára. Gyönyörű meséskönyveket és nagyszerű tanácsokat kaptunk a Noi Orizonturi alapítványtól, amellyel intézményünk partnerkapcsolatban áll. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a támogatásért. Biztos vagyok benne, hogy jelentős hatást értünk el azzal az öt mesével, amelyeket a tábor idején felolvastunk. Szemmel láthatóan felkeltettük az érdeklődést a könyvek iránt, legyenek azok magyarul vagy románul írva. Az utolsó napon minden gyerek könyvtárba szeretett volna menni és önállóan mesét olvasni. A táborban volt mesehallgatás (román nyelven), sportjátékok, kézműveskedés, közös étkezés, tánc, szórakozás, nevetés, móka. A Fecsketáborban koordinátorként tevékenykedtünk még Orbán Boglárka, Hevele Erika, Botan-Simon Hajnalka, Vascsak Petra, Schnell Beáta és Balla Tamás kollégáimmal.

hirek/2021/szeptember/04/fecske1.jpg
Fotó: Magánarchívum

A tábor során bekapcsolódtunk az iskolánk sChOOL 4 ALL projektjébe is, mely tavaly májusban, az Iskola másként héten lett volna esedékes, de elhalasztottuk a világjárvány miatt. Ez a projekt többek között abból állt, hogy rajzpályázatot hirdettünk az iskolában, és komoly szakmai zsűri döntötte el, melyik alkotás méltó arra, hogy kidíszítsük vele az iskola néhány megszürkült épületét. Természetesen minden gyerek, aki eljött, bármely tagozatról, kiszínezhetett néhány virágot az épületek falain. Segítségünkre volt Popp Aurel művész úr, aki végtelen türelemmel és szakértelemmel készítette elő a gyerekek, szülők és pedagógusok számára a 'terepet'. A munka befejeztével közös bográcsozásra került sor. A projektet szintén a Noi Orizonturi alapítvány támogatásával valósítottuk meg. Megtapasztaltuk, milyen nagyszerű dolog közösségben lenni, ahol mindenki értékes munkát végez. Az iskolánk belső udvara olyan lett, hogy öröm ott tartózkodni. Már csak a főépület felújítási munkálatai és a tornatermünk hiányzik, de reméljük, hogy hamarosan azok a folyamatban lévő projektek is megvalósulnak. Mivel mindkét tervezett programunk nagyon nagy sikert aratott, úgy a gyerekek, mint a szülők és pedagógusok körében, ezért úgy gondoljuk, hogy hagyományt teremtettünk, és jövőre is lesz valamilyen közös munka és Fecsketábor. A sChOOL 4 ALL projektünknek még nincs vége, hiszen az iskolánk felújítási munkálatait követően az udvart szépítjük majd, illetve faültetésre is sort kerítünk majd” — nyilatkozta az aligazgatónő.

SZFÚ

A jövő bölcsőjét ringatják
Minőségi közös programok szervezése mellett a hagyományőrzés, az örökölt értékek továbbadása a céljuk a Rekettye Kulturális Egyesület tagjainak. Az egyesület több évtizedes múltra tekint vissza.
Újabb egyirányúsítások Nagykárolyban
A közlekedési bizottság döntése értelmében december 7-től egyirányúvá vált Nagykárolyban az az összekötő utca, amely az Ignişului utcától a városi kórház hátsó bejáratának irányába vezet.
A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokat támogatják
A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására hirdetett pályázatra Szatmár megyei tanodák is jelentkeztek, és sikerrel is pályáztak.
Cookie