×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
18 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Európa Kupa viadalokat rendezne májusba az AJK

2019.01.15 - 16:29
Megosztas :
 • Európa Kupa viadalokat rendezne májusba az AJK

  Az első nagy nemzetközi karatetornát rendezné meg Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK), amennyiben megkapja erre a szakági szövetség engedélyét.

  Magos Róbert, az AJK elnöke lapunknak elmondta, hogy az idei versenynaptárba belefoglalták a májusba tervezett Európa Kupa viadalokat is, de a szervezés megkezdéséhez még várniuk kell a karate szövetség jóváhagyására.

  „Minden korosztályba, egyéniben és csapatban is meg szeretnénk rendezni a tornát, kata és kumite próbában egyaránt. Azt szeretnénk, hogy minden karate-szerető szatmárit bevonjunk ebbe a versenybe, és bízunk a helyi és a megyei önkormányzatok támogatásában is. Néhány jelentős szatmári cégtől már pozitív választ kaptunk a támogatásukat illetően. A Szatmár megyei egyesületek több mint 150 karatékát küldenének harcba az Európa Kupán” — foglalta össze Magos.

  Az EK-ig viszont két versenyt biztos megrendez az AJK: március 10-én Lázáriban zajlik majd a megyei bajnokság, április 20-án pedig Szatmárnémetiben szervezik a Samuraiul Kupát.

  Íme versenynaptár további rendezvényei:

  Európa Kupa (május 24–26., Szatmárnémeti)

  Övvizsga (június 6., Szatmárnémeti)

  Energy Kupa (szeptember 28., Szatmárnémeti)

  Okinawa Kupa (október 18., Szatmárnémeti)

  Bajnokok Tornája (december 7., Szatmárnémeti)

  Övvizsga és a Szatmári Karate Gálája (december 21., Szatmárnémeti).

  Szöveg: Pesek Attila

  Fotó: Sebastian Komaromi

  Cookie