×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
1 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Évfordulós koncert Nagykárolyban

2012.09.17 - 08:52
Megosztás:
Évfordulós koncert Nagykárolyban

Nem akármilyen koncerttel örvendeztette meg rajongóit 20. születésnapja alkalmából a Psycho Symphony zenekar szombaton, a helyi termálstrandon. A pécsi Perfect Symmetry volt az előzenekar.

Nehéz szavakba foglalni és hangjegyekkel sem egyszerű leírni a Psycho Symphony rendkívül bonyolult, ugyanakkor teljesen őszinte lelki világot sugalló zenéjét. A szombat esti évfordulós koncerten is sokan értetlenül állhattak a nagykárolyi termálstrandon felállított színpad előtt, mégis mindenkit lenyűgözött az a ritmus- és hangnemváltásokkal, „nyakatekert riffekkel” szabdalt, túlviláginak sejlő zene, amelyet az immár két évtizedes együttes játszott.

Egy ismerősöm szavaival élve, akivel a koncert után sikerült váltanom néhány szót, a Psycho Symphony dalok meglehetősen hosszú időtartamukat és felépítésüket tekintve olyanok, mint egy emberi élet a megfoganástól, a születéstől kezdve a felnövekedésen, a hanyatláson keresztül az elmúlásig (olykor azon is túl). Mindezt érezhette a mintegy száz fős közönség is, amely jelen volt a nagykárolyi formáció koncertjén és három alkalommal is visszatapsolta az Emil Gherasim énekes, gitáros, Mogyorós Attila gitáros, Gindele Róbert basszusgitáros és Gindele Gábor dobos által alkotott immár húszéves kvartettet. A koncerten meglepetésként az a dal is elhangzott, amely annak ellenére, hogy nagy mértékben befolyásolta az együttes pályafutását, hozzávetőleg 15 éve egyetlen koncerten sem játszották.

A Psycho Symphony koncertjét a magyarországi progresszív rockzene egyik jeles képviselője, a pécsi illetőségű Perfect Symmetry zenekar előadása vezette fel. Annak ellenére, hogy első alkalommal jártak Nagykárolyban, dalaikat pedig nem sokan ismerték a helyi közönség köreiben, Kovács Attila énekes, Kusinka Tamás és Cselényi Ferenc gitárosok, Kovács Péter billentyűs, Szkróbó Szabolcs basszusgitáros és Bánhalmi Zsolt dobos hamar belopták magukat a helyi rockrajongók szíveibe, dallamos könnyen emészthető, mégis rendkívül színvonalas muzsikájukkal.

Ifj. Deák Endre

 

 

Cookie