×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
19 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Évzáró tanácsülés Nagykárolyban

2019.12.14 - 09:33
Megosztás:
 • Évzáró tanácsülés Nagykárolyban

  A polgármester előterjesztésére elfogadták azt a határozattervezetet is, amely révén a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ gondozásába kerül a Károlyi-kastély épülete és a park is.

  Péntek délben tartották a decemberi rendes havi tanácsülésüket Nagykároly Helyi Tanácsának a tagjai. A tanácsosok eredetileg 11 határozattervezettel kapcsolatban (plusz a Különfélék kategória) hoztak volna döntést, de végül a napirendi pontok újabbakkal bővültek, illetve egy visszavonásra is sor került Kovács Jenő polgármester által.

  A gyűlés operatívan zajlott, alig néhány pontban kellett kiegészítéseket hozzáfűzni az elhangzottakhoz. A tanácsosok a 2019-es év költségvetésének kiegészítése mellett az Avram Iancu-szobor körzetéhez tartozó rész térkövezésére vonatkozó határozattervezetet is elfogadták.

  Kovács Jenő polgármester előterjesztésére elfogadásra került az a határozattervezet is, amely révén a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ gondozásába kerül a Károlyi-kastély épülete és a kastélyt övező park is.

  Ezzel kapcsolatban mindössze egy tanácsosnak volt hozzáfűznivalója. Amint azt Ilie Ciută liberális párti tanácsos elmondta, véleménye szerint a későbbiekben bonyodalmat okoz majd ez a határozat.

  Kovács Jenő válaszolt a tanácsosnak. Mint mondta, szerinte ez egy logikus döntés, mivel a kastély és a park gondozási ügyeit nem lehet egyszerűen intézni, s a munka csak abban az esetben lehet zökkenőmentesebb, ha a központ munkatársai intézik az ügyeket.

  „Egy embert nem tudunk alkalmazni, aki lenyírja a füvet, olyan szinten túl van bonyolítva ez az adminisztrációs ügyintézés jelenleg” — mondta a polgármester, kihangsúlyozva, hogy az iskolák is maguk gondoskodnak az épületük gondozási kérdéseiről. Ugyanezt a lehetőséget kapják meg a központ irányítói is. A határozattervezetet végül egy ellenszavazat mellett fogadta el a tanács.

  A gyűlés lezárásaképpen Kovács Jenő polgármester összegezte a 2019-es esztendőt. Mint mondta, a számok alapján elégedett, mert eredményes volt a város éve. Nincs elmaradásuk, a számlák rendezve vannak. „Biztos vannak dolgok, amiket jobban is végezhettünk volna, de reméljük, hogy a 2020-as év jó dolgokat tartogat számunkra. Elhárultak a bürokratikus akadályok, így az eurómilliós pályázataink is beindulnak jövőre” — mondta.

  A polgármester beszéde végén évzáró állófogadásra invitálta a jelenlévőket.

   

  Cookie