×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Ezt az autót veszik leginkább

2019.07.01 - 07:28
Megosztás:
Ezt az autót veszik leginkább

A nyári uborkaszezonba lépő vasárnapi autópiacon tudtuk meg, hogy milyen főbb jellemzői vannak a Szatmárnémetiben legkeresettebb autónak, van némi ellentét vevők és eladók között.

Kétszáz körüli volt az autók száma a vasárnapi piacnapon az Amaci úti autóvásártéren, a nyári hangulat sajnos itt is letette a névjegyét, főleg a vásárlási kedven kezd érződni a meleg évszakban ilyen téren jelentkező pangás. Máshol sem lehet jobb a helyzet, a piacon most is sok volt a Szilágy vagy Máramaros megyéből érkezett eladó, akik saját megyéjük határán túl próbáltak szerencsét tegnap is. Az élénkítette egy kicsit a forgalmat, hogy nincs már forgalomba íratási zöld illeték, tehát bármilyen rendszámmal járó autót valós árán lehet megvenni.

Kérésünkre néhány eladó megrajzolta a Szatmár megyében népszerű autó keresztmetszetét. Az ilyen kocsi ára 1500–3000 euró között van, a kora 14–15 év között van, és egy 200–250 ezer kilométert futott jármű. Az ilyen autó még mindig dízelüzemű, a legtöbb vásárló állítólag vagy nem törődik a dízelbotránnyal, vagy nem is tud róla. A legkelendőbb jármű német gyártmányú, és egy duplavé van a hűtőrácsán, továbbá a wolfsburgi gyár 4-es vagy 5-ös szériájából kerül ki, hengerűrtartalma 1600 köbcenti, 100–110 lóerő van benne, az átlagvásárlónak színhez kapcsolódó preferenciái a legtöbbször nincsenek.

Hiába nincs már beíratási illeték, Szatmáron továbbra is az állandó román rendszámmal vételre kívánt autókat keresik, lehetőleg úgy, hogy az elintézett forgalomba íratás ellenére sincs rajta felár. És az igények azok, amik leginkább szembeállítanak vevőt és eladót. Előbbi kevés pénzért a lehető legjobb felszereltséget is szeretné a fiatal kor mellé megkapni, amikor vásárol, utóbbi viszont nem szívesen enged az árból, ha jól felszerelt és megvigyázott a kocsi.

Princz Csaba

Cookie