×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Ezüstérmes párbajtőrvívó lányok

2015.06.29 - 17:19
Megosztas :
 • Ezüstérmes párbajtőrvívó lányok

  A párbajtőrvívó lányok hozták az első érmeket a Szatmárnémeti SK-nak a korosztályos bajnokságon. Kató Zsófia egyéni bronzérme után hétfőn a csapat a második helyen zárt Bukarestben.

  Nem sikerült a címvédés a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívó lányainak a 12–13 évesek hétfői bajnoki csapatversenyén. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop edzőhármas tanítványai, Kató Zsófia, Kiss Asztrid, Szabó Boglárka és Maria Crăciun az első körben szabadok voltak, a negyeddöntőben pedig a selejtezőből érkező CSA Steaua verték 45–42-re. A kemény meccs után újabb nehéz ellenfél következett, de a LPS Craiova 1 elleni elődöntőben sikerült felállni hat tus hátrányból, végül 45–35-ös sikerrel jutottak a döntőbe. A várakozásoknak megfelelően a Bukaresti ACS Stesial volt az ellenfél a fináléba. A lelátón egy nagy bajnok drukkere is volt a szatmári lányoknak, hiszen a döntő előtti órákban érkezett meg Bakuból a párbajtőrvívó–válogatottal Európa–bajnok és az Európai Játékokon aranyérmes, illetve egyéni Eb-bronzérmes román bajnok, a szatmárnémeti Simona Pop–Deac. Mindezek ellenére a fővárosi magánegyesület vívói 45–39-re győzték le a szatmáriakat. „A rutin mellett a korbeli különbség is számított. A fővárosiak mind 13 évesek voltak, nálunk csak Zsófi van korhatáron. Ezen a szinten az egy év is számít. Mindent összevetve, örülök az az ezüstnek, mert nehezen jött össze” – értékelt Csiszár Ferenc érdemes edző.

  Kedden kezdenek a tőrvívók, ők zárják Bukarestben a korosztályos vívó–bajnokságot. A következő négy napon tizenhat fős csapat képviseli majd a Sportklubot, kilenc fiú és hét lány. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül Tudor Surducan, Lucas Serghie, Gábor Énoch, Gábor Dániel és Rés Márton küzd ma a 12–13 éveseknél, míg Răzvan Nojea, Matei Serghie, Márk Simon és Nicolas Pop a 10–11 évesek küzdelmeiben lépnek pástra. Szerdán két csapatot állít majd az SK. Csütörtökön csak a 12–13 éves lányok versenyében érintett az SK. A Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold edzőhármas Kőrőssy Melissát, Cristina Andercot, Diana Şutát, Tamara Ulici-ot, Szabó Vivient, Teodora Şofrant és Teodora Turdeant nevezte a bajnoki küzdelmekre, akik pénteken két csapatot fognak alkotni.

  Fotó: frscrima.ro

  Cookie