×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

F. Cîţu: Az egészséghez való egyenlő hozzáférés feltételezi a funkcionális egészségügyi rendszer meglétét

2021.04.07 - 11:50
Megosztás:
F. Cîţu: Az egészséghez való egyenlő hozzáférés feltételezi a funkcionális egészségügyi rendszer meglétét
Az egészségügyi szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés egy funkcionális egészségügyi rendszer meglétét feltételezi, ugyanakkor azonban szolidaritásra és felelősségtudatra is szükség van a lakosság és a hatóságok részéről egyaránt - fogalmaz az egészségügyi világnap alkalmából kiadott üzenetében a miniszterelnök.

Florin Cîţu szerint erre különösen nagy szükség van a világjárvány körülményei között.

'Az orvosok és az egészségügyi dolgozók a valódi hősei ennek az időszaknak, és köszönjük nekik az egészség és az élet szolgálatában tett erőfeszítéseiket' - írja üzenetében a miniszterelnök.

Hozzátette: a világjárványt nem győzheti le egy ember, de még egy ország sem.

'Mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy megnyerjük ezt a csatát, mindent meg kell tennünk azért, hogy megvédjük magunkat a vírustól, és megvédjünk másokat is. A megfertőződöttek szenvedései, a vírus által kioltott életek, valamint a járvány eddigi gazdasági és társadalmi költségei megfelelő érvként szolgálnak ahhoz, hogy átgondoljuk, milyen megoldásaink vannak az egészségügyi válságból való mielőbbi kilábalásra"- zárja üzenetét Florin Cîţu. AGERPRES

Megérkezett Szatmárnémetibe Florin Cîţu kormányfő
Megérkezett Szatmárnémetibe Florin Cîţu miniszterelnök, akit Lucian Bode belügyminiszter is elkísért: a hivatalos program szerint a munkalátogatása során két helyszínt érint.
F. Cîţu: A világjárvány megmutatta, mennyire fontos az európai szolidaritás
A világjárvány megmutatta, mennyire fontos az európai szolidaritás - fogalmazott az Európa napja alkalmából küldött üzenetében a román kormányfő.
F. Cîţu: Péntektől mindenhol előjegyzés nélkül lehet oltakozni
Mától mindenhol előjegyzés nélkül lehet oltakozni, mert van elegendő mennyiségű vakcina — jelentette ki péntek este a miniszterelnök.
Cookie