×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

F. Cîţu: Módosítani fogjuk idén az egységes bértörvényt

2021.01.14 - 13:30
Megosztás:
F. Cîţu: Módosítani fogjuk idén az egységes bértörvényt
A 2021-es állami költségvetés kidolgozásakor a kormány azt is megvizsgálja, hogy a közalkalmazottaknak megítélt valamennyi pótlék indokolt-e - jelentette ki csütörtökön a kormányfő. Florin Cîţu az egységes bértörvény módosítását is kilátásba helyezte.

A Guerilla Rádió műsorában a miniszterelnök azt mondta, a 2017-ben elfogadott egységes bértörvény a bérezési méltánytalanságok megszüntetését ígérte, a számos utólagos módosítás és kiegészítés miatt azonban ez nem valósult meg. "Az első dolog, amit akkor mondtak, az volt, hogy az államelnök fizetése lesz a legnagyobb (...), ez azonban már nincs így" - fogalmazott.

Hozzátette, mind az egységes bértörvényt, mind a nyugdíjtörvényt módosítani fogják még ebben az évben, előbbit a méltánytalanságok kiküszöbölése, utóbbit a hozzájárulás elvének érvényesítése érdekében. AGERPRES

Cîţu az iskolák újbóli megnyitásáról: Ha a dolgok így maradnak, egyértelmű, hogy február 8-án kezdünk
Február másodikán döntik el, hogy újranyithatnak-e az iskolák február 8-án - mondta Florin Cîţu miniszterelnök az Europa FM kedd esti műsorában.
F. Cîţu: Csak egy hétre esik vissza a beszállított oltóanyag mennyisége a tervezett 80 százalékára
Csak egy hét lesz az az időszak, amíg Románia a tervezett oltóanyag mennyiség 80 százalékát fogja kapni — nyilatkozta szombaton Florin Cîţu kormányfő.
Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Florin Cîţu miniszterelnök
Megkapta szombaton a koronavírus elleni védőoltást Florin Cîţu miniszterelnök.
Cookie