×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
18 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Olvasó hangja

Farsangoltak a bent lakó diákok

2020.02.13 - 19:02
Megosztás :
 • Farsangoltak a bent lakó diákok

  A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium bentlakásában idén is megszervezték a farsangi bált. Az estet a csapatokba rendeződött résztvevők produkcióival, illetve bemutatkozóikkal indították, ezt követően játékokon vettek részt. Az eredményhirdetést követően mulatság vette kezdetét. A produkcióikat bemutató csapatok 3–4 tagból álltak, műsorukat pedig zsűri — Katona Adél, Fóris Henrietta és Kótai Levente — értékelte és pontozta.

  A csoportok produkciója keretében arra törekedtek, hogy egy rövid, humoros és kreatív jelenetet adjanak elő. Ezután a játékok következtek: három játék közül véletlenszerűen húztak egyet a csapatok.

  A játékok a következők voltak: Szóbeszéd — egy személy maradt a teremben, egy rövid szövegrészletet olvastak fel neki, majd mint egy pletyka, terjedt az utolsó csapattársig, akinek az emlékezetére hagyatkozva vissza kellett mondania a szöveget, és ha egy szót megemlített a kiemelt szavakból, akkor pont járt érte —, Activity — minden személy húzott egy szót, majd azt vagy el kellett mutogatnia, vagy körül kellett írnia —, Dallam — minden diák véletlenszerűen kihúzott egy zeneszámot, majd a maximális 3 pontért egyedül el kellett mondania a refrént, 2 pontért kapott egy kis segítséget, és 1 pontért belehallgathatott. Minden csapat jól teljesített, érdekes sztorik születtek a Szóbeszédből, humoros jeleneteket láthattak az Activity során, de a Dallam során is új, tréfás dalszövegek születtek.

  A játékok után a zsűri elvonult megbeszélni a látottakat, majd ezt követően az eredményhirdetés következett. A zsűri a következő csapatokat díjazta: a különdíjat az Emilió Família csapat nyerte, a harmadik helyezett a Bulicsászárok csapat lett, a második díjat a Kőkorszaki Szakik csapat nyerte, az első díj pedig a Transzfesztiták csapatát illette.

  A bentlakók köszönik a segítséget az intézmény adminisztrátorának, Polacsek Attilának, a zsűri tagjainak, a pedagógusoknak és a résztvevőknek.

   

  Czompa Benjámin

  Cookie