×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Faültetés Vetés és Óvári között

2021.03.29 - 18:00
Megosztás:
Faültetés Vetés és Óvári között
Nyírfákat ültettek a Vetés–Óvári út mentén / Fotó: vetis.ro
Felújították a Vetés és Óvári közötti útszakaszt, ami lényegesen megkönnyíti a két település közötti közlekedést — tájékoztatott Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere.

Régebbi terv valósult meg az elmúlt napokban, amikor fákat ültettek az út két oldalára. Régebben volt már egy hasonló kezdeményezés, akkor diófákat ültettek, de sajnos ezeket megrongálták, és nem maradtak meg. A mostani faültetés az elmúlt év őszére volt tervezve, ám akkor nem jött össze, most viszont kihasználva a kedvező időjárást sikerült a fásítás. Vetés községnek Erdőd területén van egy erdőrésze, ez az erdődi erdőgazdálkodási hivatal gondozásában van, az innen érkezett körülbelül százötven-százhatvan csemete került kiültetésre Vetés kijáratától Óvári bejáratáig. Az út mindkét oldalán van három-négy méteres földsáv, így van hova ültetni a fákat anélkül, hogy azok közlekedési zavarokat okoznának.

A faültetési akcióra Vetésről és Óváriból is érkeztek diákok, közalkalmazottak és önkéntesek. Ilyés Gyula elmondta, hogy a faültetésnek egy közösségi jellege is volt, hiszen elég rég sikerült már ennyi ember számára együtt lenni és beszélgetni. A nyírfacsemeték mellé színes léceket helyeztek el, amelyek nem csak védelmet biztosítanak, hanem látványosak is. Most sokan örülnek ennek az akciónak, de lehet számítani rongálásokra is, mert vannak emberek, akik akkor érzik jól magukat, ha kárt okozhatnak.

E.GY.

Túl sok volt a csapadék, késik a tavaszi vetés
A változékony időjárás nem kedvez a mezőgazdaságnak, késik a vetés, kitolódik az aratás. A helyi zöldségek is hiányoznak a piacról.
Hétvégén tartják a tavaly elmaradt faültetési akciót
A szatmárnémeti My Forest — Pădurea Mea Egyesület április 10-én tartja meg megyénkben erdősítési projektjének első tevékenységét. Az ültetést erdészeti szakemberek vezénylik majd.
Online ügyintézés Vetésen
Szatmár megyében Vetés az első olyan község, ahol működik az online ügyintézés, egyre kevesebb ügy rendezéséhez kell bemenni a polgármesteri hivatalba, ami megkönnyíti az emberek dolgát.
Cookie