×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Felkészülés a kánikulára

2016.06.29 - 09:22
Megosztás:
 • Felkészülés a kánikulára

  A kánikula idején érvényes akciótervnek megfelelően a kormányhivatal arra kérte az egyházakat, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

   

  Találkozóra hívta Altfatter Tamás Szatmár megyei alprefektus a magas hőmérsékleti értékek, az aszály és a kánikula miatti akcióterv megbeszélésére a Szatmár Megyei Mentőszolgálat vezetőjét, Gabriela Oprişt és a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának koordináló főorvosát, dr. Moldovan Adrianát. A találkozó során megbeszélték mindazokat az intézkedéseket, amelyeket a tartósan magas hőmérsékleti értékek idején meg kell hozniuk.

  Amint a meteorológiai szolgálat ismét extrém melegre ad ki riasztást megyénkben, „be kell indítani a gépezetet”, azaz munkába kell állítani a sürgős beavatkozásokért felelős közegészségügyi bizottságot.

  A családorvosokkal közösen aktualizálni kell azoknak a személyeknek a listáját is, akik fokozottan ki vannak téve a kánikula okozta veszélyeknek. Ilyen magas rizikófaktorba tartoznak a krónikus betegek, a veszélyeztetett terhesek, az idősek, a folyamatos felvigyázást igénylő gyerekek. A Szatmár Megyei Mentőszolgálatnál kánikula idején bővíteni kell a szolgálatban lévő személyzet létszámát és a mentők számát. Narancs és vörös riasztás esetén pedig meg kell határozni azokat a helyszíneket, pontokat, amelyeknél ivóvizet osztanak a lakosságnak.

  Az alprefektus arra kérte a két egészségügyi intézmény vezetőit, hogy hatékonyan és gyorsan lépjenek fel, hogy elkerülhetőek legyenek a tragédiák. Altfatter azt is elmondta, hogy kánikula idején értesíteni fogják a közintézményeket és arra kérik őket, adjanak vizet a hozzájuk betérő lakosoknak, az egyházakat pedig arra kérik, hogy a nagy hőségben, nap közben hagyják nyitva a templomokat, hogy betérhessenek az arra járók.

   

   

  Cookie