×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Fennakadt a határellenőrzésen

2021.06.16 - 15:34
Megosztás:
Fennakadt a határellenőrzésen
Folytatódnak a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség és a petei határrendészet közös határ menti ellenőrzései, azzal a céllal, hogy megakadályozzák a veszélyes hulladékok behozatalát az országba.

 A legutóbbi ellenőrzés során, június 15-én a szakemberek összesen 3855 kilogrammnyi textilanyagokból, elektronikai eszközökből és leselejtezett autógumikból álló veszélyes hulladék akadt fenn a petei határátkelőnél. A környezetvédelmi őrség közleményéből kiderül, hogy a határátlépést megelőző ellenőrzések során a szállítmányt nem tudták hivatalos dokumentumokkal igazolni. Az Angliából, valamint más európai uniós országból érkező illegális szállítmányt nem engedték be az országba.

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Legyenek tisztában jogaikkal!
Az elmúlt hónapban a munkaügyi felügyelőség nem csak az ellenőrzésre és bírságolásra fókuszált, hanem a munkavállalók tájékoztatása céljából több tematikus kampányt is szervezett.
Munkaegészségügyi ellenőrzési  akciót szervezett az ITM
2021-ben a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM SM) egy ellenőrzési akciót szervezett a mozgásszervi betegségeket (AMS) okozó kockázati tényezők beazonosítása érdekében, illetve a munkaadók által meghozott intézkedések feltérképezésére az izom- és csontrendszeri betegségek megelőzésére.
Cookie