×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
16 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Magazin

Fia született a brit miniszterelnöknek

2020.04.29 - 15:09
Megosztás :
 • Fia született a brit miniszterelnöknek
  Egészséges fiúgyermeknek adott életet Carrie Symonds, Boris Johnson brit miniszterelnök élettársa - közölte szerdán a Downing Street.

  Éppen két hónapja, február 29-én jelentették be hivatalosan, hogy Carrie Symonds - akit Johnson tavaly decemberben eljegyzett - gyermeket vár, bár az akkori tájékoztatás még arról szólt, hogy a kormányfő és menyasszonya első közös gyermekének születése a nyár elején várható.
  A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerdán közölte, hogy a 32 éves Carrie Symonds és újszülött kisfia egyaránt nagyon jól van.
  Hozzátette: a gyermek szerda reggel született egy londoni kórházban.
  Terhessége alatt Johnson élettársa a tünetek alapján valószínűleg átesett az új koronavírus okozta betegségen, bár - amint néhány héttel ezelőtti Twitter-bejegyzésében közölte - tesztet nem végeztek rajta, és egyheti ágynyugalom után felépült.
  A Covid-19 betegséget Johnson is elkapta, egy hétig kórházban volt és három napig intenzív kezelésre is szorult.
  A kormányfő háromheti lábadozás után hétfőn állt ismét munkába.
  Az 55 éves Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után 2018-ban vált külön.
  A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy hatodik gyermeke is, szintén egy házasságon kívüli kapcsolatból.
  Így a szerdán született kisfiú - akinek nevét egyelőre nem közölték - Boris Johnson hatodik vagy hetedik gyermeke.
  Carrie Symonds az első olyan miniszterelnöki élettárs a modern brit politikatörténetben, aki nem a kormányfő házastársaként él a Downing Street 10. szám alatti hivatalos rezidencián.
  Az elmúlt húsz évben a pár szerdán született gyermeke a harmadik, aki édesapja miniszterelnökségének ideje alatt jött a világra.
  A munkáspárti Tony Blair fia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született.
  Carrie Symonds 2018-tól egy évig a kormányzó brit Konzervatív Párt kommunikációs igazgatója volt, de tavaly, amikor Johnsont miniszterelnökké választották, távozott ebből a tisztségből.
  Kapcsolatuk médiaértesülések szerint időnként viharos: tavaly nyáron - még mielőtt Johnson átvette a kormányfői tisztséget - napokig a brit sajtó első oldalain szerepeltek a beszámolók arról, hogy a szomszédok egy éjjel kihívták a rendőrséget, miután ajtócsapkodással, üvegcsörömpöléssel vegyes hangos veszekedés zaját hallották a pár akkori dél-londoni lakásából.
  A kivonuló rendőrjárőr azonban megállapította, hogy semmiféle olyan törvényi kihágás nem történt, amely rendőri intézkedést igényelt volna, és sem Johnsonnak, sem élettársának nem esett baja.

   

  Cookie