×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
22 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Fifor: Az ellenzék megmutatta az igazi arcát

2019.09.16 - 19:00
Megosztas :
 • Fifor: Az ellenzék megmutatta az igazi arcát

  Miután Viorica Dăncilă kormányfő közzétette a polgárok jólétére vonatkozó paktumjavaslatát, láthatóvá vált az ellenzék igazi arca - véli Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

  "Iohannis, Băsescu, Barna, a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) azt állítja, hogy vagy a paktum nem jó, vagy nem vették komolyan, mintha a román polgárok jövedelme és adói nem tartoznának a komoly dolgok közé. Egyszerűen nem akarják aláírni, megerősítve ezzel azt, amit mi már régóta mondunk, hogy ha kormányra kerülnek, akkor vége a nyugdíjak és bérek emelésének, vége mikrovállalkozások 1%-os adózásának, vége az önálló tevékenységekre kivetett alacsony adókulcsnak, vége az új vállalkozásokat finanszírozó 'Start-up Nation' programnak' - sorolta hétfői Facebook-bejegyzésében Fifor.

  Szerinte, ha az ellenzék hatalomra kerül, akkor Románia visszatér "a megszorítások sötét korszakába".

  Viorica Dăncilă miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy a román polgárok jólétéről szóló országos paktum aláírását javasolja a parlamenti pártoknak, amelynek politikai garanciaként kellene szolgálnia a következő időszak életszínvonalának emelésére.

  Cookie