×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
17 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Finom falatok mellett segíteni

2019.08.19 - 08:00
Megosztas :
 • Finom falatok mellett segíteni

   

  Közösségi élménnyel és finom falatokkal segíteni — nagykárolyiak tették közre ezt a felhívást, és szombat este igazán jelentős számban mentek el a Buffalo Bill Pub teraszára, hogy megkóstolják a bográcsosokat, illetőleg hozzájáruljanak két fiatal gyógykezeléséhez.

  Az alkalom mérlege: öt csapat főzte (egyesek szigorúan titkos receptek alapján) az étkeket, amelyek el is fogytak, illetőleg mindennek köszönhetően 7102 lejjel és 100 eurónyi összeggel gyarapodott az a pénzmennyiség, amelyet arra használnak fel, hogy a két gyermeknek boldogabbak lehessenek a mindennapjaik.

  A szervezők egyike, Gulácsi János érdeklődésünkre elmondta, hogy a másik szervezővel, Hanka Jánossal régóta tervezik, beszélik egy hasonló alkalom létrehozását. „Jó ideje tanakodtunk ezen, és igyekeztünk összekötni a kellemeset a hasznossal, azaz a finom ételek mellé társuljon a karitatív hozzáállás” — részletezte. Öt csapat jelentkezett, bográcsost, illetve babgulyást készítettek.

  Sok gyermek is megjelent az alkalmon. Egyébként a hozzájárulás úgy történt, hogy mindenki elhelyezte az adományát az erre a célra kipakolt gyűjtőbe, majd megkóstolta ezt vagy azt (illetve ezt és azt no meg amazt) a bográcsos ételremeket. Beszélgetni lehetett a finom falatok közben — egyfajta kerti partivá lett a jó hangulatú rendezvény. A szervezők elmondták, hogy amennyiben lesz rá igény, máskor is összegyűlnek hasonló céllal.

  Cookie