×
2020. 08 03.
Hétfő
Hermina
27 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Flash mob az önzetlen segítésért

2019.12.07 - 08:03
Megosztás:
 • Flash mob az önzetlen segítésért

  Figyeljünk egymásra jobban, segítsünk többet! — ez volt az üzenete a Caritas-önkéntesek által tegnap a Coposu sétányon bemutatott produkciónak és az azt követő villámcsődületnek.

  Az önkéntesség világnapja alkalmából tegnap délután a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Ifjúsági Központja villámcsődületet tartott Szatmárnémetiben, a Corneliu Coposu sétányon található rendezvénytéren.

  A segítségnyújtást ösztönző flash mob ötletét a központ keretében önkéntes tevékenységet végző diákok együtt találták ki. Szintén közösen választották ki az akcióhoz illő zeneszámokat, és együtt alkották meg a koreográfiát is. Az ötlet gyakorlatba ültetésében a Szent Pál központ munkatársai, Sălăjan-Kinczel Brigitta pszichológus és Magyar Noémi pedagógus segítettek a diákoknak, akik már hetek óta nagy lelkesedéssel készülnek az eseményre.

  A villámcsődületen tíz szatmárnémeti oktatási intézmény tanulói vettek részt: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, az Elisa Zamfirescu Szakközépiskola, a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, valamint a Nicolae Steinhardt Ortodox Elméleti Líceum diákjai.

  Az esemény keretében a Caritas-önkéntesek a segítségnyújtás legkülönbözőbb formáit igyekeztek szemléltetni — a mindennapi, apró cselekedetektől a rendhagyóbb helyzetekig —, élő szoborcsoportokat képezve. A művészeti iskola két önkéntese: Erdődi Petra és Nagy Donatella festmény formájában is kifejezték a segítéssel kapcsolatos gondolataikat, a képeket pedig a rendezvény helyszínén bárki megtekinthette.

  A villámcsődület által a segítés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a Caritasnál önkénteskedő diákok. A flash mob koreográfiáját a minél könnyebb elsajátíthatóság érdekében a tanulók egyszerűre és ugyanakkor látványosra tervezték. A villámcsődülethez több járókelő is csatlakozott.

  A szervezők bíznak abban, hogy az önkéntesség világnapja alkalmából megszervezett esemény által az önzetlen segítés új perspektívái nyíltak meg a résztvevők számára, akik tudatosabban és aktívabban nyújtanak majd segítséget a mindennapokban.

   

   

  Cookie