×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Florian Bodog volt miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA a szenátustól

2021.04.08 - 15:00
Megosztás:
Florian Bodog volt miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA a szenátustól
A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a szenátus hozzájárulását kéri a Florian Bodog volt egészségügyi miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához.

A volt tárcavezető, jelenlegi szenátor ellen hivatali visszaélés, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatalos okiratok meghamisítása miatt vizsgálódna a DNA.

A vádhatóság szerint Florian Bodog egészségügyi miniszterként közbenjárt annak érdekében, hogy személyi tanácsadója egy éven át megkapja a tisztsége után járó fizetést, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a szerződésébe foglalt feladatokat. Mivel az illető nem járt be dolgozni, Bodog írta alá helyette a jelenléti íveket, és két egyéni munkaszerződésre, valamint egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatra is odahamisította az illető aláírását. A DNA szerint a volt miniszter tanácsadója 75.656 lejjel károsította meg a szaktárca költségvetését azáltal, hogy jogtalanul kapott fizetést.

A DNA 2019 szeptemberében is kérte a szenátustól Florian Bodog mentelmi jogának megvonását, a felsőház akkor elutasította az erre vonatkozó igénylést. AGERPRES

Április 19-én hallgatják ki Florian Bodog szenátort, aki ellen a DNA bűnvádi eljárást indítania
A szenátus jogi bizottsága április 19-én hallgatja ki Florian Bodog szenátort, volt egészségügyi minisztert, aki esetében a DNA a felsőház hozzájárulását kérte a bűnvádi eljárás elindításához - jelentette ki hétfőn Iulia Scântei, a szakbizottság elnöke.
DNA: Irinel Popescu és Vasile Ciurchea volt CNAS-elnököket bíróság elé állítják kenőpénzt elfogadása miatt
Bíróság elé állítják az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) két volt elnökét, Irinel Popescut és Vasile Ciurcheát vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt - közölte szerdán a korrupcióellenes ügyészség (DNA).
A DNA nem engedi, hogy „megfélemlítsék"
Bár a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) csütörtöki ülésén számos „igazságtalan”, „alaptalan” és „lejárató” jellegű kijelentés hangzott el az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kapcsán, az ügyészség nem hagyja magát „megfélemlíteni” — írja a DNA szombati közleményében.
Cookie