×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Florin Cîţu: a Moody's és a Standard&Poor's tanúsítja, hogy Románia gazdasága jól irányított

2021.10.16 - 17:15
Megosztás:
Florin Cîţu: a Moody's és a Standard&Poor's tanúsítja, hogy Románia gazdasága jól irányított
Fotó: shutterstock
A Moody's és a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítők tanúsítják, hogy Románia gazdasága jól irányított, érdemes pénzt befektetni az országban - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő kormányfő.

Szombati sajtóértekezletén rámutatott, a pandémia előidézte válság ellenére két nagyon jó hír érkezett péntek este Románia számára. Az egyik az, hogy a Standard and Poor's amerikai nemzetközi hitelminősítő megerősítette Románia 'BBB mínusz/A-3' befektetési ajánlású besorolását, amit továbbra is stabil kilátással jegyez. A második hír szerinte még ennél is jobb: a másik amerikai nemzetközi hitelminősítő, a Moody's negatívról stabilra javította Románia államadós-besorolását, és megerősítette az ország hosszú futamú szuverén hazai és devizakötelezettségeinek 'Baa3' osztályzatát.

Cîţu üdvözölte a két hitelminősítő osztályzatát, és úgy értékelte, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által vezetett kormánykoalíciónak sikerült meggyőznie a két amerikai hitelminősítőt, hogy a kabinetnek az államháztartás konszolidálására irányuló törekvései hitelesek.

'Szeretnék gratulálni a kormánycsapatnak és azoknak a szakembereknek, akik támogattak a válságkezelő intézkedések végrehajtásában, szeretnék köszönetet mondani a magánszektornak, amely reagált ezekre az intézkedésekre és nagyon gyorsan végrehajtotta azokat, egy olyan magánszektornak, amely megmutatta a potenciálját és az innovációs erőforrásait a rendkívül nehéz időkben' - fogalmazott Cîţu.

Hozzátette, ezek az eredmények nagyon világosan mutatják, hogy a romániai magánszektor jobban reagált és jobban megbirkózott a problémával, mint azt a legtöbb elemző várta.

'Megvalósítottuk azt, amit a lakosság és minden nemzetközi partner elvárt tőlünk: erős és fenntartható gazdasági növekedést és a deficit fokozatos csökkentését' - szögezte még le.

Nyomatékosította, a két független hitelminősítő ezzel tanúsítja, hogy Romániában a dolgok a jó irányba tartanak, és közvetve azt üzeni a külföldi befektetőknek, hogy érdemes, és biztonságos beruházásokat hozni az országba.

AGERPRES

Simion gúnyosan kérte számon Florin Cîţu távollétét
A kormányiktatás csütörtöki parlamenti ülésén George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke a tribünről Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnökhöz intézte szavait, azt kérdezve tőle, hogy merre 'rejtőzködik' Florin Cîţu szenátusi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője.
Elakadtak a koalíciós tárgyalások
A hazai hírtelevíziók egybehangzó jelentése szerint szerdán eredménytelenül végződött a három párt elnökének egyeztetése, majd elnapolták a pártok tárgyalóküldöttségeinek találkozóját is.
Cîţu: túlterhelt az egészségügyi rendszer, az egyetlen megoldás az oltás
Részvétét fejezte ki Florin Cîţu ügyvivő kormányfő a ploieşti-i kórháztűz áldozatai hozzátartozóinak, és az ügy kapcsán hangsúlyozta, Románia egészségügyi rendszere túlterhelt a Covid-járvány negyedik hulláma miatt, az egyetlen kiutat az oltás jelenti.
Cookie