×
2021. 01 17.
Vasárnap
Antal, Antónia
-8 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.35 RON
Sport

Florin Mulcuțan az AJB új elnöke

2017.05.11 - 16:23
Megosztás:
Florin Mulcuțan az AJB új elnöke

Az eddigi főtitkárt, Florin Mulcuțant (képünkön jobbra) egyhangúlag választotta meg a közgyűlés a Megyei Ökölvívó Egyesület élére. Az új elnök elmondta, a következő három hónapban három tornát szerveznek.

Az Érkávási Olimpia SE ökölvívó szakosztályának a vezetője, illetve a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület (AJB) korábbi főtitkára vette át a megyei szervezet elnöki tisztségét, miután a korábbi elnök, Ioan Gavriș két héttel ezelőtt benyújtotta lemondását a tisztségről. Gavriș öt évig vezette az AJB, most személyek okokra hivatkozva döntött úgy, hogy lemond a vezetői beosztásról. Az AJB közgyűlése pedig kedden ült össze, hogy megválassza új vezetőjét. Mulcuțan mellett a Szatmárnémeti Voința SK edzője, Gheorghe Sabău (képünkön balra) pályázott még a elnöki posztra, azonban a jelenlevők egyhangúlag választották meg az egykori főtitkárt. Sabău egyébként öt évvel ezelőtt is AJB-elnök szeretett volna lenni, akkor sem sikerült elfoglalni a „bársonyszéket”. Ezúttal azonban felajánlották neki a főtitkári posztot, amelyet el is foglalt.

„Ezúton szeretnénk megköszönni Ioan Gavriș eddigi munkáját a Megyei Ökölvívó Egyesület elnökeként. Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk segítségére, hiszen szükségünk van ilyen jó bokszbírókra” — méltatta Mulcuțan elődjét egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Az AJB új elnöke azt mondta, hogy szeretné folytatni a megkezdett projekteket, illetve megtenne mindent annak érdekében, hogy minőségi javulást lásson a szatmári bokszban. „Minél több bajnokot szeretnénk” — jelentette ki az egykori hazai bajnok ökölvívó. Az általa vezetett érkávási egyesület egyik sportolója, Bocsi Patrik egyébként – több mint egy évtized szünet után – az elmúlt hétvégén szerzett bajnoki címet, és készülhet a kadett korosztályos Európa-bajnokságra. Ő is szorítóba lép majd május 26–28-án a Szatmár Övéért kiírt országos versenyen, amelynek második kiírását a Both Katalin vagy a Gyurkány György Sportteremben fogják rendezni. „A kadett korosztályos válogatott június elsejére tűzte ki, hogy megkezdje a felkészülést a júliusi Európa-bajnokságra. De van rá esély, hogy néhány nappal korábban összegyűljenek, hogy eljöjjenek a szatmári viadalra. Mi legalább 90 résztvevővel számolunk, így magas színvonalú tornát rendezhetünk, ahol a szatmári és a hazai bokszolókat szeretnénk népszerűsíteni” — tette hozzá az AJB új vezetője, majd hozzátette, hogy szervezésükben június 23-án és 24-én rendezik majd a Voința Kupát – erre máramarosi, bihari és szilágysági ökölvívók érkeznek majd –, július 13–15-én pedig első alkalommal szervezik a Tasnádi Termál Kupa viadalt.

Cookie