×
2020. 09 22.
Kedd
Móric
26 °C
Derült
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Fokozódik a migránshullám

2020.06.30 - 18:49
Megosztás:
Fokozódik a migránshullám
Fokozódó migrációs nyomásról beszélt a Szatmár megyei kormánymegbízott kedden, a belügyi egységekkel tartott szokásos havi gyűlésén, Radu Bud állítását pedig mi sem igazolja jobban, mint a határrendészet legfrissebb jelentése, amely a megye területén eddig feltartóztatott legnagyobb létszámú migránscsoportról számol be.

Horea–Ligettanya között, a román-magyar zöldhatártól mindössze 200 méterre állítottak meg a nagykárolyi határrendészek június 29-én éjszaka 1 óra tájban két, Romániában bejegyzett áruszállító mikrobuszt, amelyek rakterében harminchárom szíriai, szomáliai és líbiai állampolgár bújt meg.

A gépjárműveket vezető Temes és Gorj megyei fiatalembereket 24 órára őrizetbe vették, és 30 napos előzetes letartóztatásukat kérve, migránscsempészet miatt indult ellenük eljárás.

A nyomozás során a migránsok bevallották, hogy gyalog akartak átjutni Magyarországra, onnan pedig Ausztriába és Németországba utaztak volna tovább.

A feltartóztatott személyek — 31 férfi és 2 nő — 16 és 40 év közöttiek, a 23 szíriai, 9 szomáliai és 1 líbiai állampolgár ellen illegális határátkelési kísérlet miatt indult eljárás. Egészségügyi ellenőrzésüket követően a csoport tagjait a Szatmár Megyei Bevándorlási Hivatal vette át.

92 ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 92.000 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 26.700 járművel (ezek közül 6900 teherszállító) - tájékoztatott hétfőn a határrendészet.
Orban: A határőrök az élvonalban küzdöttek az új koronavírus terjedésének megakadályozásáért
A határrendőrök az élvonalban küzdöttek az új koronavírus terjedésének megakadályozásáért - üzente Ludovic Orban miniszterelnök pénteken, a Román Határrendészet ünnepe alkalmából.
Szijjártó: a koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet
A koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet, ezért az Európai Uniónak fontos feladata kell, hogy legyen a külső határok védelmének megerősítése, valamint az, hogy megszüntessen minden olyan külső okot, amely az unióba irányuló migrációs nyomást növeli, vagy növelheti - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán, az európai uniós tagországok
Cookie