×
2020. 06 05.
Péntek
Fatime
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.32 RON
100HUF = 1.40 RON
Vidék

Folytatódik a kórházfelszerelés

2020.04.06 - 08:56
Megosztás :
 • Folytatódik a kórházfelszerelés
  Avasfelsőfaluban, a kórházudvaron felállították a speciális „várakozókonténert”, elkészült a nagykárolyi kórház oxigénellátója, és megérkeztek Ostalbkreisból a maszkok és kesztyűk is.

  Március közepén döntött arról a megyei tanács és módosította is költségvetését ennek érdekében , hogy az Avasfelsőfalui Városi Kórházat egy úgynevezett várakozó konténerszobával szerelik fel a koronavírussal fertőzött/fertőzésgyanús betegek számára. Nos, a speciális konténer megérkezett, és fel is állították a kórházudvaron — az intézmény előtti sátorban történt szűrővizsgálat után a fertőzésgyanús pácienseket ebben a speciálisan felszerelt konténerben fogják elhelyezni, amíg a maximális biztonsági intézkedések közepette kórházba szállítják őket, ezzel is megvédve az esetleges megfertőződéstől az egészségügyi intézmény többi betegét, beutaltját.

   

  Az Avasfelsőfalui Városi Kórház osztályainak optimális működése érdekében az intézmény felszerelése 15 gyógyszerpumpával, tíz intenzív terápiás ággyal, két hordággyal és 1 videolaringoszkóppal is bővült. Mindezek mellett mostantól az Avasfelsőfalui Városi Kórház járóbeteg-ellátó szakrendelésén a következő esetekben fogadják a pácienseket: műtétek utáni vizsgálat, varratok kiszedése, gipszcsere, kötözés, terhesgondozás, citosztatikumok kiadása. Konzultációk hétfőtől péntekig, szigorúan telefonos időpontfoglalás nyomán, a következő szakrendelőkben zajlanak: általános sebészet: 8.00–12.00 óra között; ortopédia-traumatológia: 8.00–12.00 óra között; szülészet, nőgyógyászat: 8.00–12.00 óra között; onkológia: 8.00–15.00 óra között. Ebben az időszakban a járóbeteg-ellátó minden szakorvosa telefonon nyújt konzultációt az egészségügyi biztosítással rendelkező betegeknek, majd elektronikus úton küldik el a kiállított recepteket. Az időpontok és a szakorvosi telefonszámok a következő linken érhetők el: https://bit.ly/3bU0b9D.

   

  Ugyancsak a megyei egészségügyi intézményekhez kapcsolódó egyik jó hír, hogy a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a helyi vállalkozások közötti példaértékű összefogás eredményeként mindössze egy hét leforgása alatt elkészült a Nagykárolyi Városi Kórház oxigénellátója, zavartalanul biztosítva a központosított oxigénellátást minden betegágyhoz (pontosabban a bennük fekvő páciensekhez). A másik jó hír pedig, hogy szombaton megérkeztek az egészségügyi védőfelszerelések Szatmár németországi testvérmegyéjéből, Ostalbkreisból — mint arról korábban már beszámoltuk, Ostalb járás 10 000 darab sebészeti maszk és 10 000 darab FFP2-es és N95-ös maszk megvásárlását támogatta az összérték felével (az ár másik felét pedig a megyei tanács a saját költségvetéséből állta), valamint 10 000 darab steril sebészeti kesztyűt ajándékozott Szatmár megyének. A védőfelszerelések — amelyek hazaszállítását a mezőfényi Polipol cég vállalta ingyen és bérmentve — a Szatmár megyei egészségügyi intézmények között leszek elosztva.

   

  Cookie