×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Forma–1: Megérkezett Európába a mezőny – Barcelonába utoljára?

2019.05.09 - 23:48
Megosztás :
 • Forma–1: Megérkezett Európába a mezőny – Barcelonába utoljára?

  A barcelonai Forma–1-es pálya szerződése idén lejár, a sok gyors kanyarból álló helyszínen egy ideig talán most utoljára csap össze a mezőny, ugyanis a helyi kormányzat nem kívánja tovább finanszírozni ezt a versenyt.

  A hírek szerint a hollandiai Zandvoort kerülhet a helyére, a katalán várost.

  A Circuit de Catalunya 1991 óta része a világbajnokságnak, hosszabb ideje a szezon európai szakaszának nyitófordulója. Korábban öt másik helyszínen is fogadta Spanyolország a Forma-1-et, de elképzelhető, hogy a spanyol rajongók ezentúl csak a teszteken élvezhetik a versenyautók látványát.

  Az is igaz, hogy a pálya vonalvezetése a védekezőket segíti, mert a gyors kanyarokban nehéz szorosan tapadni egy másik autóra, ráadásul gyakran nincsenek is közeli csaták az élmezőnyben, mivel a csapatok elég jól ismerik a környezetet – idén is itt rendezték a komplett előszezoni tesztelést –, és a szokásosnál könnyebben belövik az optimális konfigurációt, így kidomborodik a nyers erősorrend. Nagy kavalkád sem szokott kialakulni a Safety Car vagy az időjárás miatt, a hétvégére is kellemes, száraz tavaszi idő várható.

  Az új motorral támadó Ferrari biztatóan ment itt a tesztek alatt, ez lehet az utolsó reménysugaruk a kettős győzelmeket sorozatban halmozó Mercedes ellen. Persze nagyon hosszú a bajnokság, ez még csak az ötödik nagydíj.

  Idén másodszor a három legkeményebb gumikeverék lesz elérhető. A piros lágyból aligha meglepő módon a Ferrari rendelte a legtöbbet, Sebastian Vettel és Charles Leclerc 9–9-et használhat, a mercedesesek 8–8-at, a Red Bull pilótái 7–7-et oszthatnak be. A közepes keverékből Leclercnek kell meghúznia a nadrágszíjakat, neki csak 2 szettje van, az élmezőnyből a többieknek 3–4 csomag.

  Forma–1, 5. versenyhétvége, Barcelona, Spanyol Nagydíj

  Péntek: 1. szabadedzés (12 óra), 2. szabadedzés (16 óra).

  Szombat: 3. szabadedzés (13 óra), időmérő edzés (16 óra, Digisport 2).

  Vasárnap: 66 körös futam (16.10 óra, Digisport 2).

  Forrás: gphirek.hu

  Cookie