×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Foster gazdik segítségét kéri a Freelife Egyesület

2021.09.01 - 18:00
Megosztás:
Foster gazdik segítségét kéri a Freelife Egyesület
Segítségre van szükségük a Freelife által gondozott kutyusoknak / Fotó: Facebook/Asociaţia Freelifesm
A szatmárnémeti Freelife Egyesület ismét a lakossághoz fordul segítségért. A drasztikusan megnövekedett kutyalétszám miatt ismételten foster, azaz átmeneti gazdikra lenne szükség. Az egyesület arra kér minden állatszerető lakost, hogy segítsék ügyét.

A Freelife Egyesület nem képes tartani a lépést az irdatlan mennyiségű kutyaszaporulattal, az egyesület vezetőitől kapott tájékoztatás szerint nem telik el úgy nap, hogy ne riasszák őket egy-egy elhagyatott kutya megmentéséhez, befogadásához. Mint kiderült, egyre több a súlyos eset is, a felkarolt kutyák nagy része valamilyen betegséggel küzd, bántalmazás áldozata lett vagy baleset érte.

Az egyesület igyekszik minél több ebet a legjobb tudása szerint ellátni, viszont ennek az anyagi kiadásai rendkívül magasak: etetés, orvosi ellátás, a menhely karbantartása és tisztítása. Az egyesület tagjai elmondták, hogy az utóbbi években az örökbefogadások száma is jelentősen csökkent, annak ellenére, hogy Szatmáron egyre többen döntenek úgy, hogy kertes házba költöznek. Ami ennél is szomorúbb, az az, hogy az emberek többsége még mindig „előszeretettel” él az utcára dobás könyörtelen módszerével, az állatokat nem sterilizáltatják, sőt, sok esetben még a kötelező oltásokat sem biztosítják a kutyák számára. Így nem meglepő, hogy a lakosság egyre gyakrabban botlik kóbor kutyákba a városban.

A Freelife Egyesület eddig csakis a jólelkű és segítőkész támogatók miatt tudott fennmaradni. Minden egyes segítségért rendkívül hálás, és abban reménykedik, hogy a továbbiakban is számíthat a támogatásra. Az egyesület arra kér minden állatszerető lakost, hogy segítsék ügyét. Ha örökbe fogadni nem is szeretnének, lehetőség van a foster gazdi szerep elvállalására, amelyen keresztül átmenetileg menedéket lehet biztosítani a kutyusok számára. A foster gazdikra leginkább a kiskutyáknak és az anyakutyáknak lenne szükségük. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hosszú távú segítséget az örökbefogadás jelenti, így az egyesület továbbra is arra kér és bátorít mindenkit, akinek lehetősége van rá, hogy éljen ezzel, hiszen ezáltal nemcsak egy háziállatot kapnak, hanem egy életre szóló hűséges barátot is.

Azok, akik szeretnének foster gazdik lenni, örökbe fogadni vagy adományozni, a 0746.813.484-es, a 0724.003.443-as és a 0745.521.042-es telefonszámon több információt kaphatnak, vagy ellátogathatnak az ipari park szomszédságában található menhelyre. Látogatási program: hétfőtől péntekig 10–15 óra, szombaton pedig 10–16.30 óra között. Adományaikat felajánlhatják továbbá az alábbi bankszámlaszámokra utalva: RO 35 BUCU 2131210632077 (lej), RO 23 BUCU 2131213379089 (euró), SWIFT-kód: BUCUROBU.

Kallós András

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie