×
2021. 03 07.
Vasárnap
Tamás
-1 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Olvasó hangja

Ft. Heinrich Ferenc plébános elbúcsúzott a közösségétől

2020.08.17 - 16:30
Megosztás:
Ft. Heinrich Ferenc plébános elbúcsúzott a közösségétől
Szentmise keretében, ünnepélyesen, szerény módon elbúcsúzott a nagybánya-alsófernezelyi Árpádházi Szent Erzsébet közösség plébánosa, a Mezőfényen született, 80. évében járó ft. Heinrich Ferenc tiszteletbeli kanonok, aki 1974. szeptember 1-jén mutatta be első miséjét ennek a közösségnek, „s eljött az a nap is, amikor az utolsót” — mondta prédikációjában.

Mikor ebbe a közösségbe került, megfogadta, hogy nem megy el innen, amíg rendbe nem teszi a plébániákat, a templomokat. Mindig is a hívek és az Úr szolgálatában állt, és az 55 év az Úr szőlőjében nem volt könnyű, de pályája során tisztelettel és tiszta szívvel volt mindenki iránt. Nem tett különbséget a nemzetek között, mindenkit egyformán, emberként kezelt.

Több mint fél évszázados szolgálatát ft. Szmutku Róbert nagybányai esperes is megköszönte a közösségek nevében, és imánkat kérte a plébános iránt, tudva, hogy egészségi állapota milyen törékeny. Az esperes ugyanakkor biztatta a híveket, hogy a plébánia továbbra is megmarad, és jelen helyzetben a Szentháromság-plébánia fogja ellátni a híveket, megtartva „Feri atya szellemiségét”.

Létezik egy mondás, mely szerint „minden közösség olyan papot kap, amilyet megérdemel”. Nem lehetünk önzők megtartani magunknak, hiszen annyi év munka után ő is megérdemli a pihenést. Bármikor felkereshetjük, és szívesen fogad majd az új otthonában, Szatmárnémetiben.

A jelen lévő hívek tapssal és könnyekkel fejezték ki a plébános iránti szeretetüket, hálájukat, aki közel 46 évig ennek a közösségnek és a nagybányai közösségnek a szolgálatában állt. Isten áldását kérjük rá, jó egészséget és hosszú életet!

Szeretettel és tisztelettel,

az Árpádházi Szent Erzsébet közösség nevében Uglár Sándor

Pálos szerzetesek mellett egy kolozsvári plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat
Hat, a kommunizmust megélt pálos szerzetes és Jakab Gábor pápai káplán, Kolozsvár-kerekdombi plébános kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat.
Fiatalon hunyt el a plébános
Szomorú hír rázta meg a szatmári híveket: január 30-án eltávozott az élők sorából Ft. Luczás Antal Lóránt (képünkön), a szatmárnémeti Szent Család plébánia plébánosa.
Nemcsak pap vagyok, hanem a közösség tagja is
Dr. Ágoston Ferenc római katolikus plébános tizennyolc éven át szolgált Krasznabélteken, ez idő alatt vezette az egyházmegye szeretetszolgálati csoportjait. Szeptembertől nyugdíjba vonul, de tovább folytatja majd lelkipásztori szolgálatát Segesváron.
Cookie