×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
15 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Funkcionálissá teszik a Szamos árterét

2020.05.19 - 19:31
Megosztás :
 • Funkcionálissá teszik a Szamos árterét
  Aláírta a szatmárnémeti városvezetés „A két Szamos-híd közötti elhanyagolt partszakasznak a közösség számára alkalmas szabadidőközponttá történő átalakítása Szatmárnémetiben” elnevezésű projekt finanszírozási szerződését, tette közzé kedden délután hivatalos Facebook-oldalán Kereskényi Gábor polgármester.

  Az Európai Unió által támogatott beruházás összértéke 8,5 millió lej, s ennek köszönhetően a két híd közötti szakaszon sétányok, zöldövezetek, játszóterek és sportpályák lesznek kialakítva, emlékeztet az elöljáró.

  A város azt tervezi, hogy az ártéri bozótos felszámolásával, az elöregedett vagy akár túlnőtt fák kivágásával funkcionálissá tennék a Szamos árterét mindkét oldalon.

  Bicikliutas sétányokat, sétatereket és padokat telepítenének a két híd közé a jobb parton a Szamos és a töltés között, mintegy kiszélesítve a városközpontot, és normálisabb hozzáférést biztosítva ahhoz a gyalogoshídhoz, amiről már volt szó, és amit a NEPI-vel közösen kezdett el terveztetni és kiviteleztetni a város.

  Cookie