×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Funkcionálissá teszik a Szamos árterét

2020.05.19 - 19:31
Megosztás:
Funkcionálissá teszik a Szamos árterét
Aláírta a szatmárnémeti városvezetés „A két Szamos-híd közötti elhanyagolt partszakasznak a közösség számára alkalmas szabadidőközponttá történő átalakítása Szatmárnémetiben” elnevezésű projekt finanszírozási szerződését, tette közzé kedden délután hivatalos Facebook-oldalán Kereskényi Gábor polgármester.

Az Európai Unió által támogatott beruházás összértéke 8,5 millió lej, s ennek köszönhetően a két híd közötti szakaszon sétányok, zöldövezetek, játszóterek és sportpályák lesznek kialakítva, emlékeztet az elöljáró.

A város azt tervezi, hogy az ártéri bozótos felszámolásával, az elöregedett vagy akár túlnőtt fák kivágásával funkcionálissá tennék a Szamos árterét mindkét oldalon.

Bicikliutas sétányokat, sétatereket és padokat telepítenének a két híd közé a jobb parton a Szamos és a töltés között, mintegy kiszélesítve a városközpontot, és normálisabb hozzáférést biztosítva ahhoz a gyalogoshídhoz, amiről már volt szó, és amit a NEPI-vel közösen kezdett el terveztetni és kiviteleztetni a város.

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie