×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Fürdőzzünk biztonságosan!

2020.07.14 - 12:07
Megosztás:
Fürdőzzünk biztonságosan!
Volt már részünk néhány igazán forró nyári napban ebben a szezonban, a lakosok pedig ellepték a népszerű strandokat Szatmár megyében.

A hidegfrontot követően ezen a héten ismét felmelegszik az idő, a korlátozott határátlépésekkel pedig minden bizonnyal egy-egy pancsolásért nem a szomszédos magyarországi fürdőhelyeket fogják felkeresni, hanem itthon, a környék kínálta üdülőkben töltődnek majd a lakosok. Ne feledjük azonban, hogy a jelenlegi helyzetben jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a helyes higiénés fürdőkultúrára.

Ha úgy döntünk, hogy strandolni megyünk, előtte mindenképp tájékozódjunk arról, hogy milyen előírások betartása mellett lehetséges a fürdőlátogatás. A jelenlegi előírások szerint csak a létesítmények egy része, a szabadtéri medencék üzemelhetnek.

Mossunk kezet! A gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.

Kerüljük a közeli kontaktust! A fertőzés fő forrása a fürdőkben is az emberek közti érintkezés. Ha van rá mód, váltsuk meg a jegyet online, elővételben, amennyiben pedig ez nem lehetséges, alkalmazzunk készpénzmentes — bankkártya, okos eszközök — fizetést!

Tartsuk be az ajánlott védőtávolságot (1,5–2 m) a medencékben, az öltözőben, a zuhanyzókban, az illemhelyeken és a vendéglátóipari egységekben is! Védjük a fürdő alkalmazottait is, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek. Kerüljük a kézfogást, a fizikai érintkezést! A vírus fürdővízzel való terjedésének kockázata rendkívül csekély megfelelő vízkezelés mellett.

Ugyan nem a koronavírussal kapcsolatos, de rendkívül fontos: lázas, hányásos-hasmenéses vagy légúti megbetegedéssel ne menjen senki fürdőbe! Fürdőzés, medencehasználat előtt és után, valamint a mosdók használata után mindig zuhanyozzunk le meleg vízzel, szappannal, és mindig használjuk a lábmosót! Tartsuk be a medencék maximális terhelhetőségére vonatkozó előírásokat, zsúfolt medencében inkább ne fürdőzzünk!

 

Az EU fürdőhelyein a vízminőség megfelel a magas szintű követelményeknek
Az Európai Unió fürdőhelyein továbbra is magas szintű a vízminőség, 95 százalékban felel meg az előírásoknak - közölte kedden az Európai Bizottság.
Nyitásra készen — itt ülünk és várunk
Elkezdődött a strandszezon, startra készek a megyebeli fürdőhelyek, de bármiféle hivatalos döntés hiányában pillanatnyilag csak a különféle, „mit és hogyan” forgatókönyveket gyártják — úgy tűnik, mintha a kormány teljesen megfeledkezett volna az ágazatról.
Cookie