×
2020. 07 05.
Vasárnap
Emese, Sarolta
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Furulyacsoportok találkozója

2019.06.13 - 08:35
Megosztas :
 • Furulyacsoportok találkozója

  Másodjára rendezték meg a furulyacsoportok találkozóját a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, mintegy 60 kisdiák vett részt az eseményen.

  A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban tavaly rendezték meg először a furulyacsoportok találkozóját, méghozzá hagyományteremtő céllal. A szokás továbbörökítése érdekében a tanév utolsó napjaihoz közeledve tegnap ismét megrendezték az eseményt, amelyen a házigazda refis furulyások mellett az Aurel Popp Művészeti Líceum furulyacsoportja is részt vett.

  A rendezvényt Mátyás Erika zenetanárnő nyitotta meg, majd Póti Eduárd iskolaigazgató köszöntötte a hazai és vendég diákokat.

  Az alkalmon idén 3 csoport vett részt, mindannyian egy-egy kedves furulyaprodukcióval készültek.

  Az Aurel Popp Művészeti Líceum harmadikosaiból álló csoport — Papp Fejér Olga tanítónő vezetésével — nyitotta meg a zenei délutánt, amely egy népdalcsokorral és lakodalmas dalokkal készült a rendezvényre.

  Őket követték a házigazda 4. osztályosok, Zilahi Kató Nóra, Varga Izabella, Nagy Henrietta és Mihály Napsugár, akik egyébként Mátyás Erikával immár 4 éve furulyáznak, és Wagnertől, Beethoventől, illeve Mozarttól adtak elő klasszikus darabokat, illeve a Titanic című film betétdalát is eljátszották. Jelen voltak és ügyesen furulyáztak továbbá az iskola előkészítő, első és második osztályos furulyásai is, akiket Higyed Gyöngyi készített fel az eseményre. Ők szintén népdalokkal készültek.

  Mátyás Erika főszervező lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja a kötetlen időtöltés volt, ahol nem a versenyzés, hanem az együtt zenélés volt a főszerep.

   

  Bajnai Botond

   

  Cookie