×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Garanciális javítások az utcákban

2021.07.30 - 09:14
Megosztás:
Garanciális javítások az utcákban
Odafigyel a szatmárnémeti városi technikai vezetés, hogy be vannak-e tartva a garanciális feltételei az aszfaltozási közmunkáknak.

Több szatmárnémeti címről is kaptunk olvasói telefonokat, hogy pár éve aszfaltozott járdát burkolnak újra idén, ugyanazzal az anyaggal, ugyanolyan technológiával, ugyanannak a cégnek az emberei, s olvasóink az iránt érdeklődtek, miért van erre szükség. Az emberek elégedettek a munkával, a korábbi burkolatnak — szemmel látható — problémái nem voltak, arra kíváncsiak, mégis miért van szükség ilyen rövid idő leforgása alatt megint aszfaltozni, mi egyéb ez, ha nem a közpénz nyilvánvaló eltékozlása.
A visszatérő esetek kapcsán Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzsert kerestük meg, akinek a válaszából az derült ki, hogy sokkal inkább költséghatékony városgazdálkodás történik ezen a téren, mintsem nyakló nélküli pazarlás. A város technikai igazgatója elmondta, hogy ahol nemrég leaszfaltozott úttest vagy járda kerül megint leaszfaltozásra, ott garanciális javításokról van szó. A város úgy egyezett meg annak idején a korábbi években a városi gödörtöméseket, aszfaltozásokat végző Drum Inservvel, hogy az elvégzett munka után a cég három év jótállást vállal. A közterület-fenntartó részlegen szépen vezetve vannak a munkavégzési dátumok, a határidőnaplókban meg ott van a garancia lejártának időpontja, és mielőtt ez eljönne, átnézik, hogy milyen állapotban van az elvégzett, garanciából kifutni készülő munka. Az egyezség része volt az is, hogy a kiegyezett fizetséget teljes egészében csak azután kapja meg a Drum Inserv, hogy ez a hároméves garancia lejárt, és az eredeti minőségében vagy javítást követően teljesítve van, ekkor történik meg az elvégzett munka átadás-átvételi procedúrája is, mutatott rá Maskulik. Ráadásul ettől az évtől a jótállási időszak háromról öt évre emelkedik az aszfaltozási munkákat illetően, az ARL Cluj-zsal való egyezség már ekkora garanciális időtartamról szól. A végösszeg tíz százaléka van visszatartva a garancia lejártáig.
A megyeszékhely több utcájában is ilyen garanciális javításokat végez vagy fog hamarosan végezni a Drum Inserv vagy valamelyik alvállalkozója, ilyen utcák a Fraternităţii, a Turturelelor vagy a Gavril Lazăr de Purcăreţi.


Princz Csaba

 

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie