×
2020. 08 03.
Hétfő
Hermina
27 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Gardoș-sal ünnepelték a Juniorul SK és az Olimpia MCMXXI együttműködését

2019.06.27 - 14:21
Megosztás:
 • Gardoș-sal ünnepelték a Juniorul SK és az Olimpia MCMXXI együttműködését

  Magyarországi ajánlatai vannak a szatmári Florin Gardoșnak, de a tárgyalásokat megszakítva hazautazott, hogy részt vegyen azon az eseményen, amikor a megyei idény egyik legjobb csapata megállapodást köt az egyik legjobb megyei focisulival.

  Amint az várható volt, a Szatmárnémeti Juniorul SK focisuli és a szurkolók által életre hívott Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI együttműködési megállapodást írt alá. Ez szerda késő délután zajlott a Someșul Stadionban, a jeles eseményen pedig jelen volt a LPS és a Someșul egykori játékosa, a válogatott hátvéd Florin Gardoș.

  Az együttműködés azért nem meglepő, ugyanis az felnőttcsapat, vagyis az Olimpia MCMXXI vezetőedzője, Nelu Donca a Juniorul SK egyik vezetője. Mint ismeretes, a felnőttek taroltak idén a megyei bajnokságban, hiszen a Liga 5-öt és a Román Kupát is százszázalékos mérleggel nyerték. Így ősztől a Liga 4-be fog szerepelni a tavaly nyáron alapított egyesület, és ehhez szükséges egy ificsapat nevezése is.

  A Juniorul is a megye legjobbjai között van, hiszen korosztályos csapatai sorra nyerik a bajnokságokat.

  Most, az együttműködés „szentesítése” után a Juniorul utánpótlásának biztosítva van, hogy a junior korosztályba lépve már biztos helyük legyen az Olimpiánál. Amennyiben a felnőttek magasabb osztályba, vagyis a Liga 3-ba lépnek, akkor a focisuli adja majd az Olimpiának a junior C, D, és E korosztályos csapatokat is.

  Ugyanakkor, a megállapodás értelmében az Olimpia egyesület fizeti a focisuli felszerelését és utazási költségeit a junior A1 korosztályos mérkőzéseken. Donca hangsúlyozta azt is, hogy a focisuli edzésein ugyanazt a taktikai felállást fogják gyakorolni a srácok, amit a felnőttek fognak játszani.

  Miután aláírták a megállapodást, közös fotók is készültek. Természetesen a legtöbb fényképen megjelent Gardoș is, akitől megtudtuk, hogy magyarországi ajánlatai vannak. Szakítani szeretne ugyanis a Poli Iași-al, és értesüléseink szerint a Kisvárda Master Good vagy a Puskás Akadémia FC-nél láthatjuk ősztől a szatmári válogatott hátvédet, akit 2014-ben 6 millió euróért vásárolt meg a FCSB-től a Premier League-ben szereplő Southampton.

  Pesek Attila

  Cookie