×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

GCS: Nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról

2020.04.20 - 18:53
Megosztás:
GCS: Nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról
Egyelőre nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról — közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), miután ezzel kapcsolatos hírek jelentek meg a médiában.

A GCS szükségesnek tartott megismételni néhány fontos dolgot a korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban.

* A hatóságok által bevezetett korlátozó intézkedések hatékonyaknak bizonyultak a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésében, és ezeket a közeljövőben is mindenkinek szigorúan be kell tartania.

* Egészségbiztonsági megfontolásokból egyelőre nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról.

* A korlátozások fokozatos megszüntetéséről szóló vitáknak figyelembe kell venniük egy újabb fertőzéshullám esetleges elindulásának kockázatát.

* A hatóságok folyamatosan becsléseket készítenek a vírus terjedéséről, amely elsősorban a társadalmi magatartáson és az állampolgárok a már elfogadott intézkedéseknek való megfelelésén alapszik.

* Jelen pillanatban a korlátozások enyhítését célzó intézkedésekkel kapcsolatos egyes javaslatokról szóló nyilvános viták olyan egyéni kezdeményezéseken alapulnak, amelyeket nem vizsgáltak meg, vagy amelyekkel kapcsolatosan nem hoztak döntést az illetékes fórumok szintjén. Ezeket a javaslatokat megvitatják az új koronavírus-járvány kezelésével megbízott valamennyi féllel úgy, hogy figyelembe veszik az összes felmerülő kockázatot, és meghatározzák a polgárok egészségét szavatoló intézkedéseket.

* A korlátozások enyhítésére irányuló lehetséges intézkedések elemzésekor figyelembe veszik az Európai Bizottság vonatkozó ajánlásait, és az Európai Unió többi államával való koordinációt.

* A korlátozó intézkedések enyhítését úgy tervezik, hogy azok a polgárok minden kategóriájára vonatkozzanak, és egyetlen társadalmi csoportra se legyenek plusz korlátozások érvényesek.

AGERPRES

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
A háziorvosok is végezhetnek majd koronavírusteszteket
Az egészségügyi minisztérium lehetőséget fog biztosítani a háziorvosoknak koronavírustesztek elvégzésére és a fertőzött betegeik kezelésére. Erről pénteken egyeztetett a Háziorvosok Országos Társaságának képviselőivel Alexandru Rafila tárcavezető.
Cookie