×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

GCS: országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-betegek kezelésére

2021.10.04 - 17:08
Megosztás:
GCS: országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-betegek kezelésére
Országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-19-betegek kezelésére, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött pácienseknek különítettek el különböző kórházakban - tájékoztatott hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A fővárosban jelenleg nincs szabad intenzív terápiás ágy.

Országszerte 1468 ilyen ágyat foglalnak el jelenleg Covid-betegek.

Az egészségügyi hatóságok azon dolgoznak, hogy az elkövetkező napokban további intenzív terápiás ágyakat helyezzenek üzembe, és biztosítani tudják a szükséges orvosi személyzetet is.

Az új intenzív terápiás helyeket főként azoknak akarják biztosítani, akik igazoltan megfertőződtek koronavírussal, és emellett más betegségben is szenvednek. Az ő esetükben ugyanis a betegség súlyos formája alakulhat ki.
AGERPRES

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
A háziorvosok is végezhetnek majd koronavírusteszteket
Az egészségügyi minisztérium lehetőséget fog biztosítani a háziorvosoknak koronavírustesztek elvégzésére és a fertőzött betegeik kezelésére. Erről pénteken egyeztetett a Háziorvosok Országos Társaságának képviselőivel Alexandru Rafila tárcavezető.
Cookie