×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Gheorghiţă: a tendencia arra utal, hogy az elkövetkező időszakban is emelkedni fog az új esetek száma

2021.09.14 - 17:16
Megosztás:
Gheorghiţă: a tendencia arra utal, hogy az elkövetkező időszakban is emelkedni fog az új esetek száma
A tendencia azt mutatja, hogy a következő időszakban tovább fog nőni az új esetek száma - jelentette ki kedden Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora.

A katonaorvos elmondta, hogy kedden meghaladta a 3900-at az újonnan regisztrált esetek száma, és az utóbbi 24 órában elvégzett tesztek 8,2%-a volt pozitív. Ez arra utal, hogy a növekvő tendencia ki fog tartani a következő időszakban, ami egyrészt a koronavírus delta variánsának dominánssá válásával magyarázható, másrészt pedig azzal, hogy Romániában minden második személynek nincs semmiféle védettsége a vírussal szemben, azaz nincs beoltva sem, és nem is esett át még a fertőzésen.

Gheorghiţă felhívást intézett az emberekhez, hogy tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket és oltassák be magukat, és hangsúlyozta, hogy a fertőzöttek 80%-a, illetve a koronavírus következtében elhunytak 92 százaléka nem volt beoltva a vírus ellen.

A védőmaszk használata, a túlzsúfolt helyek elkerülése, a megfelelő higiénia és az immunizálás csökkentik egyrészt a megfertőződés veszélyét, másrészt pedig megbetegedés esetén a súlyos tünetek és szövődmények megjelenését és az elhalálozás kockázatát, nyomatékosította az oltáskampány vezetője.

'Aggodalomra ad okot, hogy sajnos egyre több koronavírus-fertőzött személy kerül meglehetősen rövid időn belül az intenzív osztályra' - tette hozzá.

AGERPRES

Gheorghiţă: a mellékhatásoktól való félelem, illetve a tájékozatlanság a fő oka az oltástól való ódzkodásnak
A hatóságok szerint a Covid elleni oltástól való ódzkodás vagy annak elutasításának fő okai a mellékhatásoktól való félelem és a megfelelő tájékozottság hiánya - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az országos oltási kampány koordinátora.
Gheorghiţă: 20%-kal nőtt október 4-10. között az első dózissal beoltottak száma az előző héthez képest
Húsz százalékkal nőtt a koronavírus elleni oltás első adagjával beoltottak száma az október 4-e és 10-e közötti héten az előző hét naphoz viszonyítva — tájékoztatott kedden az országos oltási kampány koordinátora.
Bukarestben elérte a 14,2 ezreléket a koronavírussal diagnosztizáltak aránya
Bukarestben hétfőn elérte a 14,2 ezreléket a koronavírussal fertőzöttek aránya az utóbbi 14 napra számítva - derül ki a fővárosi közegészségügyi igazgatóság honlapján közzétett adatokból.
Cookie