×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Godzsa Zsolt: „Ez a mottóm: jónak lenni mindig jó!”

2020.12.21 - 12:32
Megosztás:
Godzsa Zsolt: „Ez a mottóm: jónak lenni mindig jó!”
Fotó: Archív felvétel - Szatmár Megyei Romapárt Ifjúsági Szervezete
Godzsa Zsolt az idei évben sem hagyja cserben a rászoruló gyermekeket és családjaikat. Idén is megszervezte a már hagyománnyá vált karácsonyi adománygyűjtési akcióját, amely a jelenlenlegi helyzetre való tekintettel még nagyobb jelentőséggel bír.

Lassan már a küszöbünkön topog a karácsony. Az ünnep, amelyet oly sokan várnak már, szeretetet, meghittséget és békét hoz számos család számára. Azonban sajnálatos módon nem mindenki részesülhet a karácsony által teremtett ünnepi hangulatban és annak varázsában. Vannak emberek, akik csupán egyik napról a másikra élnek, nélkülözniük kell, és minimális erőforrások állnak a rendelkezésükre.

Godzsa Zsolt, a Szatmár Megyei Romapárt Ifjúsági Szervezetének elnöke, illetve a Szatmár Megyei Tanács roma referense 2018 óta szervez jótékonysági adománygyűjtéseket. Zsolt elmondása szerint a jelenlegi járványügyi helyzet még inkább felerősítette benne a segítségnyújtás iránti vágyat. „2018-ban kezdtem el tudatosabban foglalkozni az adománygyűjtési akciók megszervezésével és azok kivitelezésével. Ebben segítségemre voltak a Szatmár Megyei Romapárt Ifjúsági Szervezetének önkéntesei, akik fáradhatatlanul és önzetlenül járultak hozzá ezekhez a jótékonysági akciókhoz. Így 2018-ban sikeresen lebonyolítottunk egy nagyobb szabású adománygyűjtést és -osztást Tasnádszántón, 2019-ben pedig Piskolton. Sokszor megmutattuk már, hogy mi, emberek jelesre is vizsgázhatunk emberségből. A legnagyobb kihívások ellenére is mindig megtaláltuk annak a módját, hogy segítséget nyújtsunk a rászorulóknak. Az idei évben, a szükségállapot ideje alatt egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Nagyon sokan jelezték az önkormányzatoknál, hogy szó szerint nincs már mit enniük, éheznek, és a körülmények miatt még munkát vállalni sem tudnak. Akkor úgy döntöttem, hogy ismét adománygyűjtési akciót szervezek, amelyre sajnos az elején szinte senki nem reagált. Elhatároztam tehát, hogy önerőből és saját költségemen fogok segítséget nyújtani. Az adományosztások során fényképeket készítettem, amelyeket feltöltöttem a közösségi oldalakra. A képek láttán számos adakozó keresett fel, rengeteg adományt kaptam, így egészen a szükségállapot végéig több száz családnak tudtam segíteni körülbelül húsz településen” — fogalmazott Zsolt.

Godzsa Zsolt szerint az idei, karácsonyi adománygyűjtési akció különösen nagy fontossággal bír, figyelembe véve a járvány okozta nehézségeket. „A hátrányos helyzetű családok is megérdemlik, hogy ünnepi hangulatban töltsék a karácsonyt, én pedig feladatomnak érzem, hogy segítséget nyújtsak számukra. Éppen ezért ismét adománygyűjtési akciót szervezünk a rászorulók részére. Azok, akik adományozni szeretnének, megtehetik tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok formájában, de anyagi támogatást is elfogadunk. Az összegyűlt pénzösszegből további élelmiszereket vásárolunk a családoknak. Kérek mindenkit, hogy félretéve mindenféle megítélést, lehetősége szerint segítsen, hogy együtt boldoggá tudjuk tenni ezen emberek-gyerekek életét, még ha csupán egy napra is. Ne feledjük, hogy jó tettünkért jót várhatunk, és jónak lenni mindig jó. Ez az én mottóm. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy mi nem csak az adományszállítók szerepét szeretnénk játszani. Házról házra járva fogjuk elvinni a karácsony szellemét a családokhoz. Az önkéntesekkel kántálni fogunk és beszélgetni az emberekkel, hiszen az egész karácsonynak ez a lényege: a szeretet, a törődés és a megértés — hangsúlyozta Godzsa Zsolt.

Az adományozók megkereshetik Zsoltot a Facebook közösségi portálon privát üzenetben, illetve hívhatják az alábbi telefonszámot: 0743.924.107 (Godzsa Zolt).

Kallós András

Szatmár első cigány megyei tanácsosa
„Változást akarok a roma közösségekben, mentalitásváltást. Nem egyszerre, mert azt nem is lehet, de fokozatosan” — vallja az első cigány megyei tanácsos. Godzsa Zsolt sikere igazolja: ők sem kevesebbek, tanulással, kitartással, áldozathozatallal el lehet érni a célt.
E-szemét-gyűjtés havonta
Havi rendszerességgel szeretne elektronikaihulladék-gyűjtő akciót szervezni a szatmárnémeti városvezetés, jelentette be a városháza sajtóosztálya a legutóbbi ilyen megyeszékhelyi akció során felmerült lakossági igényre reagálva.
„Ezen a napon egyek vagyunk az egész világban”
Lehet, hogy nincs országunk, sem hazánk, de ezen a napon egyek vagyunk az egész világban, egyként dobog a szívünk — üzente a nemzetközi romanapon a megyei Roma Párt ifjúsági elnöke.
Cookie