×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt

2021.04.12 - 16:41
Megosztás:
Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt
Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt - jelentette be hétfőn Claudiu Năsui gazdasági és turisztikai miniszter.

Elmondása szerint a nap folyamán beszélt Görögország bukaresti nagykövetével, aki elmondta, hogy április 16-án országa megnyitja határait a turisták előtt, de természetesen néhány feltételhez köti az állam területére való belépést.

A romániai turistáknak indulás előtt ki kell tölteniük az úgynevezett utaskereső formanyomtatványt (Passenger Locator Form), illetve negatív PCR-teszttel vagy oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük. "De további információkat várunk még a görög hatóságoktól' - fejtette ki Claudiu Năsui az Antena 3 műsorában.

Ami a Romániába való visszatérést illeti, Năsui kifejtette, hogy amennyiben a visszatérés időpontjában Görögország nem szerepel a sárga övezetbe tartozó államok listáján, a román állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk. Ha visszatéréskor Görögország szerepel a listán, az állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk, ha be vannak oltva, vagy ha orvosi igazolással vagy antigén teszttel bizonyítani tudják, hogy az elmúlt 90 nap során átestek a koronavírus-fertőzésen - mutatott rá a turisztikai miniszter.
AGERPRES

GCS: A teljes ország zöld zónás járványügyi szempontból
A legutóbbi tájékoztatás óta 930 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 34.543 koronavírustesztet végeztek — közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Majd' 63 000 a beoltottak száma Szatmár megyében
Alacsony a friss fertőzöttek száma, folyamatosan csökken a kórházban, valamint az intenzív terápiás osztályon ápoltaké is, és nem hunyt el senki a fertőzés szövődményei miatt.
Valeriu Gheorghiţă: Ez idáig 670.708 krónikus beteg kapta meg a koronavírus elleni oltást
Ez idáig 670.708 krónikus beteget oltottak be, és 1.004.394 idős (65 év fölötti) személy kapta meg legalább az első dózist a koronavírus elleni vakcinából — tájékoztatott Valeriu Gheorghiţă.
Cookie