×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Grigoraș és Zbona viszik a pálmát

2019.12.02 - 17:07
Megosztas :
 • Grigoraș és Zbona viszik a pálmát

  A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület tegnap nyilvánosságra hozta a megyei labdarúgó-bajnokságok őszi gólkirályinak a listáját. A legtöbb gólt Sorin Grigoraş és Raul Zbona szerezték.

  Az elmúlt hétvégére kiírt Szatmárnémeti VSK – Gencsi AS mérkőzés után hivatalosan is lezárult a megyei labdarúgás őszi idénye, és kialakult az összes csoport táblázatának a végeredménye. Igaz, a C-csoportban még maradt egy pótolni való találkozó, de azt már csak jövőre, a tavaszi rajt előtt fogják megrendezni.

  Amúgy a szatmárnémeti mérkőzést nem játszották le. Az eset azért furcsa, ugyanis előzőleg november 23-ára írták ki a találkozót, és a csapatok közös megegyezése alapján halasztottak még egy hetet. A gencsiek viszont vasárnap sem jöttek el, így zöldasztalnál vesztettek 3–0-ra. Ezzel most már azt is tudni lehet, hogy a VSK zár a C-csoport táblázatának az élén. Ritli Zoltán edző alakulata 40 pontot gyűjtött 14 mérkőzésen. Egyet ikszelt az őszi szezon folyamán: a Nagykárolyi VSK Victoria szerzett pontot Szatmárnémetibe. A Marius Botan, Tabi Zsolt edző alakulatának is ez volt az egyetlen őszi bajnoki, amit nem nyert meg, így a Ritli-csapathoz hasonlóan 40 ponttal várja a tavaszi folytatást. Azonban a VSK +78-as, a Victoria pedig +65-ös gólkülönbséggel zárt, ezért került a szatmárnémeti alakulat a táblázat első helyére.

  A junior A1 korosztályban azonban százszázalékos mérleggel zárt a Victoria a tabella élén, a VSK pedig a gencsiek ellen zöldasztalnál begyűjtött három ponttal a harmadik helyre jöttek fel, de két egységnyi a hátrányuk a 32 pontos, második Kaplonyi AS mögött.

  Az őszi szezon végén a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület kihirdette a negyed- és ötödosztályos csoportok gólkirályi táblázatát is. Ezek szerint az őszi idényben Sorin Grigoraş (Liga 4, A-csoport, Olimpia MCMXXI – 18 gól), Bozsó Szabolcs (Liga 4, B-csoport, Pálfalvi Unirea – 9 gól), Vincze Dávid (Liga 4, B-csoport, Pusztadaróci Recolta – 9 gól), Raul Zbona (Liga 4, C-csoport, Nagykárolyi VSK Victoria – 18 gól), Marian Chiş (Liga 5, A-csoport, Tasnádszántói Vulturii – 10 gól) és Sorin Sălăjan (Liga 5, B-csoport, Borválaszúti Prietenia – 7 gól) voltak a különböző szériák legeredményesebbjei.

  Gólkirályok

  Liga 4, A-csoport

  Sorin Grigoraş Olimpia MCMXXI 18 gól

  Alexandru Bonea Mikolai Turul 15 gól

  Alin Caba Halmi Speranţa 12 gól

  Alin Negru Avasújvárosi Talna 12 gól

  Liga 4, B-csoport

  Bozsó Szabolcs Pálfalvi Unirea 9 gól

  Vincze Dávid Pusztadaróci Recolta 9 gól

  Alin Merce Pálfalvi Unirea 8 gól

  Liga 4, C-csoport

  Raul Zbona Nagykárolyi VSK Victoria 18 gól

  Norbert Rochian Szaniszlói Recolta 17 gól

  Gabriel Cădar Szatmárnémeti VSK 14 gól

  Liga 5, A-csoport

  Marian Chiş Tasnádszántói Vulturii 10 gól

  Ioan Cuth Nagymajtényi Gloria 6 gól

  Sorin Oneţ Érdengelegi Termala 5 gól

  Darius Chereji Újmárnai Platanul 5 gól

  Liga 5, B-csoport

  Sorin Sălăjan Borválaszúti Prietenia 7 gól

  Liţa Tamás Szárazberki Unirea 6 gól

  Szűcs Dávid Egri Sasok 6 gól

  Pesek Attila

  Cookie