×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Gyakornoki támogatás

2021.04.08 - 16:00
Megosztás:
Gyakornoki támogatás
A felsőfokú végzettséggel rendelkezők munkaerőpiacon való elhelyezkedését hivatott segíteni a gyakornoki program, melyet a 2013/335-ös számú törvény szabályoz.

Ennek alapján a munkaadók hat hónapos időszakra gyakornoki szerződést köthetnek a pályakezdő fiatalokkal. Az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség maximum havi 2250 lejjel támogatja azon munkaadókat, akik gyakornoki szerződést kötnek az említett törvény értelmében. A havi támogatást a munkaadó igényelheti a munkaszerződés aláírásától számítva, mely arányos a ledolgozott munkaidővel. A gyakornoki időszak hat hónapra szól. Az értékelés alapján a gyakornoki program lejártát követő öt napon belül a munkaadó kiállít egy bizonylatot, mely igazolja, hogy a szóban forgó személy gyakornoki képzésben részesült.

Az érdeklődők a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség megyeközpontbeli, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén vagy a 0261.770.237-es és a 0261.770.238-as telefonszámon/faxszámon vagy az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen kaphatnak részletesebb tájékoztatást a programról.

S. B.

Szociális szerződéssel segítik a munkába állást
A 2002/76-os számú, a munkanélküliségi segély megítéléséről szóló törvény 93-as cikkelyében foglaltak alapján lehetőség van arra, hogy a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségek személyre szabott szociális támogatást biztosítsanak a társadalom perifériájára szorult, hátrányos helyzetű, munkahelyet nehezen találó 16 és 26 év közötti fiataloknak.
Százan vehetnek részt a kormány gyakornokprogramjában
Száz egyetemi hallgató vehet részt a kormány által nyolcadik alkalommal meghirdetett gyakornokprogramban. A kormány közleménye szerint a kiválasztott fiatalok két hónapra bekapcsolódhatnak a kabinet munkájába.
Mobilitási támogatással segítik a munkába állást
Mobilitási támogatásban részesülhetnek azok a regisztrált munkanélküli személyek, akik munkába állás miatt lakóhelyüktől több mint 50 km-re lévő településre költöznek.
Cookie