×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
16 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Gyógytorna, felnőttek számára is

2019.07.22 - 14:46
Megosztás :
 • Gyógytorna, felnőttek számára is

  Új szolgáltatással bővült a szatmárnémeti Boldog Scheffler János Központ, ugyanis ezentúl felnőttek számára is elérhetők az intézményben a gyógytornás és fizioterápiás kezelések.

  A gyógytorna az egyik legősibb terápiás módszer, amelyet az elmúlt évtizedben kiemelt sikerrel használtak úgy a megelőzésben, mint a rehabilitációban. Fontos szerepe van a sportsérülések megelőzésében, a műtétre való felkészülésben, ugyanakkor sokszor elengedhetetlen a műtétek után, hogy megerősítsék az ízületeket és az izomzatot. A legtöbbször mozgásszervi, belgyógyászati, de akár neurológiai, kardiovaszkuláris, endokrinológiai esetekre is kiváló megoldás lehet egy rehabilitációs szakorvos által előírt terápiás foglalkozás.

  A Boldog Scheffler János Központban minden csütörtökön 16 és 18 óra között dr. Vaşadi Ancuţa Rodica rehabilitációs szakorvos várja a pácienseket az intézményben, hiszen mostantól a felnőttek számára is elérhető egy változatos fizioterápiás szolgáltatási paletta. A klasszikus és a vízi gyógytorna mellett lehetőség van a hidroterápiás kezelésre, a Schroth-módszer alapján tridimenzionális gerinckezelésre, a tridimenzionális gerincelongációs kezelésre, a különböző elektroterápiás kezelésekre, a lökéshullám-kezelésre, továbbá a TECAR-kezelésre, a lézerterápiára, a bioptronos kezelésre, az ultrahangos kezelésre, a krioterápiára, a mágnesterápiás kezelésre, emellett lehetőség van a víz alatti vízsugár kezelésre, a hidromasszázsra, a négyrekeszes galvánfürdőre, a tartásvizsgálatra, a podoszkópos talpvizsgálatra, az artromot általi térdízület-mobilizációra és természetesen a gyógymasszázsra is. A gyógytornának ugyanakkor nagy szerepe lehet abban, hogy rávezesse a pácienseket a helyes testtartásra, hiszen sokaknál, akik ülőmunkát végeznek, hamar kialakulhat a helytelen testtartás, a diákoknál pedig egyre gyakoribb probléma a hátgerincferdülés, így egy helyesen megtervezett és kivitelezett, rendszeres terápiával nagyon sok baj megelőzhető.

  A felnőttrehabilitációs szakrendelésekre a Boldog Scheffler János Központ recepcióján lehet jelentkezni személyesen a Ştefan cel Mare utca 9. szám alatt vagy a 0770–737471-es telefonszámon minden hétköznap 8 és 18 óra között.

   

  Cookie